RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast omtrent som ventet (Ny)

Sist oppdatert:
Toppsjef John M. Lervik og Fast leverte resultater som var litt bedre enn ventet i tredje kvartal. Hovedaksjonær Robert Keith var svært fornøyd med tallene
Søkeselskapets omsetning var på 10,95 millioner dollar i tredje kvartal, mens driftsresultatet var på 1,04 millioner dollar.

Det justerte driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var på 2,858 millioner dollar i kvartalet, mens resultat før skatt endte på 1,3 millioner dollar. I samme kvartal i fjor var resultat før skatt på 0,8 millioner dollar.

- Vi har en kontantstrøm på 1,3 millioner, noe som er likt vårt videreførte resultat. Dette betyr at vi har tall som ingen bør ha noe å reagere på, sier en svært fornøyd hovedaksjonær Robert Keith til iMarkedet.

Fire analytikere nyhetsbyrået Reuters var i kontakt med i forkant av tallene, ventet et driftsresultat i tredje kvartal på 1 million dollar. De ventet i snitt en omsetning på 10,2 millioner dollar i tredje kvartal.

I andre kvartal var driftsresultatet i Enterprise Search-delen, som er Fasts satsingsområde etter salget av internett-delen til Overture, på 0,7 millioner dollar av en omsetning på 9,5 millioner dollar.

Eneste spørsmålstegnet til Fast-tallene var økningen i kundefordringer i kvartalet. Den økte med hele 6,6 millioner dollar i kvartalet, mens altså omsetningen i kvartalet økte med 10,95 millioner kroner.

Keith sier at økningen i kundefordringene er relatert til oppdrag Fast gjør for amerikanske myndigheter i Irak.

Tar andeler

Fast mener at selskapet tar markedsandeler.

- En økende positiv finansiell utvikling, i tillegg til et raskt voksende antall topprangerte globale kunder og partnerbase, gjør Fast godt posisjonert for resten av året og inn i 2004, skriver Lervik i resultatrapporten.

Bransjeanalytikerne i Gartner Group mener at markedsløftet vil komme i andre kvartal til neste, men Keith sier til iMarkedet at allerede nå merker Fast at markedsetterspørselen er i bedring.

- Det er ganske bra vekst allerede, sier Keith til iMarkedet.

Fasts kontantstrøm fra driften i tredje kvartal var positiv med 2,043 millioner dollar, mens den inkludert investeringsaktivitetene var altså 1,3 millioner dollar. Selskapet skriver i sin kvartalsrapport at det ikke er noe behov for ytterligere kapitaltilførsel til dagens operasjon.

Dette er ikke så rart etter at selskapet solgte internett-søkedelen i Overture i andre kvartal i år. Totalt har nå Fast 78,771 millioner dollar i kontanter.

Venter opp til 60 mill. i 2004

Keith sier videre til iMarkedet at det ventes at Fast vil levere en omsetning på mellom 55 til 60 millioner dollar til neste år.

Driftsresultatet før avskrivninger ventes å havne på mellom 21 til 25 millioner dollar til neste år, sier Fast-investoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere