RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast selger internett-del - kursen i taket

Sist oppdatert:
Fast og John M. Lervik selger internett-delen til Overture for gode 70 millioner dollar. Spekulasjon rundt dette salget har gått en periode, men kursen gikk i taket på meldingen
Les hva iMarkedet har skrevet om et mulig salg:

Norse ser på Microsoft og Fast
Fast-spekulasjoner

Fast har solgt unna sin internett-del til konkurrenten Overture. Dette selskapet er identisk med selskapet som overtok Alta Vista 19. februar. Dermed er konsolideringstrenden i søkebransjen ytterligere bekreftet. Tidligere har Yahoo kjøpt Inktomis internett-del. Det som står igjen av Fast etter salget står i dag for 75 prosent av forretningen.

- Dette er en meget bra pris og viser at Fasts teknologi er bedre enn de andres, sier Norse-analytikeren Thomas Lie til iMarkedet, og viser til salgene av Inktomi og Alta Vista som har skjedd de siste ukene.

Også Fast-sjef John M. Lervik mener at prisen er god.

- Dette er en pris langt over det Alta Vista og Inktomi ble solgt for, sier Lervik til iMarkedet.

Fast vil motta 70 millioner dollar i kontanter. I tillegg ligger det inne en resultatorientert betaling på 30 millioner dollar i løpet av de tre nærmeste årene.

Ifølge Lervik er den variable betalingen på basis av nye kunder og trafikk. Avtalen er ventet å bli sluttført i april, heter det i en melding.

Lervik sier videre til iMarkedet at 50 ansatte fra Fast vil gå over til Overture, men disse vil fortsatt jobbe i Norge. De to selskapene vil imidlertid fortsatt samarbeide med Fast-teknologien.

Mulig samarbeid innen Enterprise

Lervik sier videre at det også er mulig at Overture og Fast kan samarbeide om Enterprise-delen av selskapet. Dette er den delen som jobber med bedriftsinterne søk. Her er det imidlertid ikke avtalt noe ennå, påpeker Lervik.

Fremover vil Fast fokusere på sin business-to-businessdel enterprise-søk, som står for 75 prosent av dagens forretning.

Avtalen fikk kursen til å gå kraftig i et svært dårlig aksjemarked. Aksjen var opp over 20 prosent til 6 kroner.

Opticom-aksjen steg også 10 prosent til 75,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere