RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast-sjef tror på enighet

Sist oppdatert:
John M. Lervik tror det kommer til en avtale mellom de stridende partene i Opticom enten før eller rett etter dagens generalforsamling. Selv ba han om en ny generalforsamling før jul. Les mer her
John Markus Lervik, toppsjef i Fast, har med bekymring sett på utviklingen i maktkampen mellom Orkla på den ene siden og Robert Keith og Thomas Fussell på den andre siden. Nå håper han på at dagens generalforsamling blir en mindre dramatisk begivenhet enn det som har vært forespeilet.

- Jeg har håp og tro på at det kommer en enighet mellom partene, sier Lervik til iMarkedet.no og forteller at de ikke står langt i fra hverandre.

Han tok i går steget og krevde en ny generalforsamling i Opticom. Årsaken var som iMarkedet.no meldte onsdag morgen: Fast har ikke fått levert alle aksjene de har kjøpt.

Grunnen til dette er at flere aktører har shortet aksjen uten å ha dekning, det vil si at de ikke har hatt aksjene til levering for de som har kjøpt dem. Dette er ikke lovlig og investorene som har vært short risikerer ikke bare store økonomiske tap når de tvangsmessig må kjøpe tilbake aksjer, de risikerer også å få påtalemakten etter seg.

- Dette gjelder mange, sier Lervik til iMarkedet.no om shortsituasjonen i selskapet. Han sier videre at for å få en mest mulig rettferdig avgjørelse har de valgt å be om en ny generalforsamling der også eierskapet rundt Thin Film Electronics blir diskutert og stemt over av aksjonærene.

Også Henrik A. Christensen bekrefter ovenfor iMarkedet.no og flere andre medier onsdag at det foregår samtaler mellom de stridene partene i Opticom.

Som iMarkedet.no skrev i går skal det være Robert Keith som har vært stridens kjerne. Opprørene med Petter Stordalen og Orkla i spissen vil ikke ha han i styret i Opticom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere