RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast-skeptiker stoler ikke på Lervik

Sist oppdatert:
Analytiker Georg Aasen i meglerhuset ABG Sundal Collier tviholder på sin salgsanbefaling på John M. Lervik og Fast-aksjen. Les hvorfor her
Tirsdag var Fast ute med resultatene for første kvartal onsdag.

Les hva iMarkedet skrev om tallene her:

Knalltall fra Fast

Til tross for at Fast slo estimatene med klar margin, mener ABG Sundal Collier-analytiker Georg Aasen at førstekvartals-rapporten ikke var bra nok.

Aasen slår fast i sin gjennomgang av Fast-tallene til kundene at søkeselskapet leverte bedre enn ventet i siste kvartal, men årsaken til dette er en lavere avskrivning i første kvartal enn ventet, mener han.

- Den 56 prosents oppsiden i EBIT-nivået kom hovedsakelig fra lavere enn ventet avskrivning, som er en lavkvalitetspost, etter som Fast fortsetter å aktivere klart mer forskning- og utvikling enn selskapet avskriver, heter det i rapporten fra ABG Sundal Collier-analytikeren.

Den sterke kontantstrømmen til Fast i første kvartal på 4,3 milioner dollar, mener Aasen hovedsakelig er relatert til betalingen fra FindWhat.com. Selskapet skal ha betalt 3,5 millioner dollar til Fast i kvartalet.

Aasen og meglerhuset ABG Sundal Collier har i en periode vært i konflikt med ledelsen i Fast. Bakgrunnen er at Fast mener at analytikeren Georg Aasen skal ha brukt informasjon fra en drittpakke i sine analyser. Disse opplysningen er avvist av ABG Sundal Collier-ledelsen.

Les om saken her:

Isfront mellom Collier og Keith


ABG Sundal Collier er fortsatt negativ til Fast, og stoler ikke på tallene det norske søkeselskapet presenterer.

- Vi reduserer våre avskrivningsantagelser for de kommende to årene, noe som har hatt en positiv effekt på våre estimater. Så lenge Fast fortsetter å avskrive mindre enn de aktiverer, vil inntjeningen på EBIT-nivået og under se overvurdert ut sammenlignet med den reelle inntjeningen til selskapet. På EBITA-nivået og over, gjør vi kun mindre endringer, skriver Aasen i rapporten til sine kunder.

ABG Sundal Collier mener at det å rapportere det meglerhuset er "underliggende tall på linje med forventningene" ikke er nok for å rettferdiggjøre dagens verdsetting. Derfor gir Aasen en salgsanbefaling på Fast-aksjen. Kursmålet på aksjen løftes imidlertid til 9 kroner, fra tidlgere 8,50 kroner.

Onsdag lå Fast-kusen på 14,30 kroner på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere