RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastholder fengsel for falsk voldtektsanmeldelse

Bergen (NTB): Gulating lagmannsrett fastholder dommen på et år og åtte måneders fengsel for en 37 år gammel kvinne som for snart to år siden leverte to falske voldtektsanmeldelser.

Kvinnen hevdet først at hun var blitt voldtatt av en haiker utenfor Meland kirke i Nordhordland mens det pågikk en begravelse i kirken. Saken vakte stor oppmerksomhet. Hun ga en detaljert beskrivelse av den påståtte voldtektsmannen og det som hadde skjedd.

Politiets etterforskning fant ikke støtte for anmeldelsen, og i desember 2011 ble hun siktet for falsk forklaring. Hun valgte da å endre forklaringen, og hevdet at en bonde hun hadde arbeidet for hadde voldtatt henne.

I stedet for en voldtektssak mot mannen, reiste påtalemyndigheten sak mot kvinnen for falske anklager, og hun ble dømt i tingretten. Nå har lagmannsretten fastholdt den strenge dommen. Hun er også dømt til å betale 64.500 kroner til mannen som var anklaget.

Statsadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland, som var aktor i saken, sier i en kommentar at saken kunne fått mer alvorlige følger for bonden dersom det ikke var for politiets grundige etterforskning i saken.

- Falske anklager om voldtekt kan også bidra til å svekke vernet for de kvinner som reelt har vært utsatt for slike overgrep ved at det bidrar til at voldtektsofrenes troverdighet svekkes generelt. Det blir vanskeligere å bli trodd for de kvinner som virkelig har blitt utsatt for voldtekt, sier Christoffersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere