RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastlåste forhandlinger om gresk gjeld

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AFP): Samtalene mellom Hellas og landets private långivere er i alvorlig trøbbel, ifølge en kilde som følger forhandlingene tett.

- Det er svært spent. Alle parter som er involvert i disse viktige forhandlingene, bør være klar over den svært alvorlige situasjonen og ta ansvar for å unngå det verste, sier den ikke navngitte tjenestemannen til AFP.

Samtidig melder bankene som har lånt Hellas store summer, at forhandlingene tar en pause. I en uttalelse fra Institute of International Finance (IIF), som representerer bankenes interesser, heter det at man ikke har greid å komme fram til en avtale fordi forslaget om å nedskrive store deler av den greske gjelden, ikke har ført til «et konstruktiv og godt fundert svar hos alle parter».

Pausen skal ifølge IFF bidra til at man kan «reflektere over fordelene ved en frivillig tilnærming», men man håper samtidig at samtalene kan gjenopptas.

Forhandlingene denne uken har foregått mellom Hellas' statsminister Lukas Papademos og finansminister Evangelos Venizelos på den ene siden, og to utsendinger fra henholdsvis IIF og den franske storbanken BNP Paribas på den andre.

Uttalelsen fredag var langt mer negativ enn tidligere uttalelser fra den greske regjeringen. Der er budskapet at samtalene går bra og at de vil fortsette neste uke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere