RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastrenten faller ikke

Sist oppdatert:
Da sentralbanksjef Svein Gjedrem i forrige uke satte ned styringsrenten, kuttet de fleste bankene den flytende renten umiddelbart. Men fastrente med lang bindingstid faller ikke
De siste to månedene har den flytende renten i det profesjonelle pengemarkedet falt med rundt et halvt prosentpoeng, og aktørene tok dermed Norges Banks rentekutt forrige uke på forskudd.

I tillegg priser rentemarkedet inn forventning om videre kutt fra dagens nivå på 5,00 prosent hos Norges Bank.

Dette har sendt den flytende boliglånsrenten kraftig ned, til rundt 6 prosent for konkurransedyktige betingelser.

Men tilbudene på boliglån med fast rente har ikke falt tilsvarende, og det speiler utviklingen i lange renter i det profesjonelle markedet.

For tiårige norske statsobligasjoner ligger renten ("yield") nå rundt 5,2 prosent. Dette er marginalt ned i forhold til nivået før Norges Banks rentekutt, men det er på samme nivå som for to måneder siden.

Ute i verden har de lange rentene de siste par månedene pekt forsiktig oppover, etter kraftig fall i takt med stadig dårligere økonomiske utsikter.

Ser man på tilbudene til Norges største bank DnB som et eksempel, tilbyr banken nå boliglån med en fastrente på ti år på 6,40 prosent for lån på over 1 millioner kroner, innenfor 60 prosent av takst.

I mars var det beste tilbudet fra DnB nede i 6,20 prosent for et tilsvarende lån. iMarkedet anbefalte da binding av bolig- og studielån ( Kommentar: Fare for høyere fastrente og Kommentar: - Bind studielånet! ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere