Gå til sidens hovedinnhold

Fatah holdt massemønstring på Gazastripen

Gaza by (NTB-AFP): Flere hundre tusen palestinere deltok i feiringen av 48-årsdagen for grunnleggelsen av motstandsbevegelsen Fatah i Gaza by fredag.

Det er første gang at Fatah får holde massemønstring på Gazastripen siden Hamas-bevegelsen tilkjempet seg makten der i 2007.

I etterkant av Israels angrep på Gazastripen har forholdet mellom Hamas og Fatah blitt betraktelig bedre, og Hamas tillot fredagens markering som et tegn på godvilje.

- Denne menneskemengden er en stemme i favør Den palestinske selvstyremyndigheten og viser at Fatah fortsatt er i front, sier den lokale Fatah-lederen Selim al-Zaraei.

De mange hundre tusen fremmøtte ventet først og fremst på en TV-sendt tale av president Mahmoud Abbas, som han holdt i hovedkvarteret sitt i Ramallah på Vestbredden.

- Seieren er nær, og vi vil møtes på Gazastripen i nær framtid. Dette var det første området som ble kvitt den israelske okkupasjonen, og vi krever at blokaden heves, slik at Gazastripen kan bli fritt og tilknyttet resten av verden, sa Abbas i talen. (©NTB)