Gå til sidens hovedinnhold

Fatal nyttårsfeiring i Elfenbenskysten - minst 60 døde

Abidjan (NTB-AFP-Reuters): Det som skulle være en sosial sammenkomst for å se på fyrverkeri på en arena i Elfenbenskysten nyttårsaften, endte med at minst 60 personer ble trampet i hjel eller kvalt. Nesten halvparten av de døde var barn.

En stor menneskemengde var samlet for å se på nyttårsfyrverkeriet på Félix Houphouët-Boigny-arenaen i Elfenbenskystens største by Abidjan da det brøt ut panikk.

Innenriksminister Hamed Bakayoko sier ifølge CNN at tragedien skjedde da hundrevis av mennesker skulle hjem etter fyrverkeriet. Det ble svært trangt og det oppsto panikk i folkemengden i noen trange gater like ved stadion, ifølge en ikke navngitt offentlig tjenestemann. Lederen for militærets redningstjeneste, oberstløytnant Issa Sako, sier at trengselen førte til at folk ble tråkket på og kvalt.

Den 19 år gamle Rita Amah forteller til DPA at kjæresten hennes døde i panikken som oppsto.

- På slutten av fremvisningen begynte vi å gå hjem, og da ble vi møtt av en folkemengde på motsatt side av veien. Den delen av gaten hvor panikken brøt ut, var ganske mørk, noe som førte til at frykten spredte seg også til forbipasserende, sier hun. (©NTB)