RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faten (19) er stolt over å være norsk muslim

Faten Mahdi Al-Husseini talte for rundt 5000 mennesker utenfor Stortinget mandag.
Faten Mahdi Al-Husseini talte for rundt 5000 mennesker utenfor Stortinget mandag. Foto: Annika Bohnenblust
Sist oppdatert:
For Faten (19) gikk en drøm i oppfyllelse da hun stod på talerstolen foran Stortinget mandag.

- Endelig har vi, vanlig norsk muslimsk ungdom, fått muligheten til å vise oss fram. Vise hva vi ønsker, hva vi tror på og hvem vi er, sa Faten Mahdi Al-Husseini da hun talte utenfor Stortinget mandag.

Hun var en av initiativtakerne til demonstrasjonen mot IS og Profetens Ummah.

- Dere følger ikke islam. Dere følger djevelen! raste Faten fra talerstolen.

Hun ble møtt med rungende applaus fra publikum, og etterpå ble hun gratulert av både statsminister Erna Solberg og Oslo-ordfører Fabian Stang. Også på sosiale medier hylles hun for sine taleevner.

Les også: - Ingen terrorister i våre gater

Stolt muslim

Etter talen har Faten mottatt flere trusler. På blant annet Facebook har Faten fått meldinger som går på at hun skal bli et offer for IS, skriver TV2. Men Faten sier meldingene bare motiverer henne til å kjempe videre.

- Nå er jeg stolt. Jeg er stolt av å være norsk muslim og jeg er stolt over å bo i Norge, og over å se så mange nordmenn, både muslimer og ikke-muslimer, stå sammen mot IS. Jeg er til og med stolt av å ha fullført en stor del av drømmen min, sier Faten til Nettavisen.

Drømmen er å kjempe mot urettferdighet og de menneskene som svartmaler islam.

- Hva er det som gjør deg så uredd?

- Dette er min drøm, og det jeg står for. Og hvis jeg skal være redd, eller andre skal være redde for å si det vi mener, så kommer ikke budskapet fram, sier Faten og fortsetter:

- Og hvorfor skal man være redd? Hvorfor skal ikke vi få lov til å ytre oss når Ubaydullah er så frekk og står fram i media og tar all oppmerksomheten med løgn? Vi skal ikke være redde for å gå ut å si nei til ekstremisme og til Profetens Ummah.

Gunnar Stavrum: - Respekt!

TRUSLER: Faten Mahdi Al-Husseini har mottatt flere trusler etter at hun var med på å arrangere en demonstrasjon mot IS.


Djevelens Ummah

En av grunnene til at Faten var med på å ta initiativ til demonstrasjonen, er at hun er lei av å måtte forklare seg selv og av å bli dømt. Hun sa også klart i fra i talen sin at hun ikke på noen måte vil bli representert av personer fra gruppen Profetens Ummah, som hun velger å kalle for «djevelens Ummah».

- Islam står ikke for drap, tortur, voldtekt av kvinner eller tvangsekteskap. Disse menneskene ødelegger og svartmaler islam, og det skal de ikke få lov til. Å kalle de «djevelens Ummah» er det minste jeg har gjort mot dem. Jeg har kun kalt dem for noe de er og noe de representerer, sier Faten.

Hun understreker at det er fantastisk å vite at alle menneskene som klappet for henne støtter henne og er enige med henne.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere