Tre ganger i løpet av det siste halvåret har Faten Mahdi Al-Hussaini - grunnlegger av JustUnity, som jobber med forebygging av radikalisering og ekstremisme blant ungdom - fått hijaben sin sjekket i sikkerhetskontrollen på norske flyplasser. Sist på Gardermoen i dag, da hun var på vei til Stavanger for å holde 1. mai-appell.

- Maskinen lagde ingen lyd på meg, men likevel måtte de ta meg til side og sjekke hijaben. Jeg så ingen andre de gjorde det samme med. Det gjorde meg sint, og jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg ikke sa noe, sier Faten til Nettavisen.

Les også: - Jeg blir såret og lei meg

- Føler meg fortsatt krenket
20-åringen fra Tveita i Oslo ble landskjent da hun foran 5000 fremmøtte utenfor Stortinget holdt en flammende appell mot ekstremisme, Profetens Ummah og IS i august i fjor.

Les også: Faten Mahdi (19) får ærespris på 1,1 millioner kroner

Etter opplevelsen i sikkerhetskontrollen på Gardermoen skrev hun et innlegg på Facebook, hvor hun ytret sin fortvilelse over det hun opplevde som diskriminering fordi hun bærer hijab.

- Flere av dem som kommenterer mener jeg overreagerer, og noen sier at de må sjekke alle med hodeplagg. Så nå lurer jeg på om jeg overreagerer, men der og da følte jeg at nok var nok. Jeg føler meg fortsatt krenket, sier 20-åringen.

Les også: - Faten: Å se sin søster dø i sitt eget fang, er noe av det vondeste jeg har opplevd

- Lurer på hvorfor maskinen egentlig er der
Faten stiller spørsmål ved hvorfor vaktene i sikkerhetskontrollen måtte sjekke hijaben hennes når maskinen ikke pep idet hun gikk igjennom.

- Hvis det er slik at de må sjekke hijaben min selv om maskinen ikke piper, så lurer jeg egentlig på hvorfor de har maskinen der i det hele tatt.

Hun legger til at hun ikke bærer nag til vakten som sjekket henne.

- Han gjorde bare jobben sin, men jeg mener det er en debatt om det er greit at enkelte med hodeplagg plukkes ut og sjekkes uten at det har pepet på dem.

Les også: - Faten: Viktig å ta debatten om kvinnelige imamer

- Ikke uvanlig
Pressekontakt ved Oslo Lufthavn, Lasse André Vangstein, sier til Nettavisen at det ikke er slik at alle med hodeplagg blir sjekket, men at sikkerhetskontrollen har mulighet til å ta en ekstra sjekk av folk, selv om det ikke har pepet i maskinen.

- Det er sånn at man har muligheten til å ettersjekke passasjerer selv om det ikke har pepet på dem. For eksempel kan folk med hatt eller caps bli bedt om å løfte på den for å vise hva de har under. Det kan nok være det som har skjedd i dette tilfellet, det er ikke uvanlig, sier Vangstein.

Les Fatens Facebook-innlegg her: