RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fatter og begriper ikke hva NRK-kollega driver med

Davy Wathne kunne ikke drømt om prøve å tviholde på en jobb han ikke er ønsket i. Her i aksjon for TV 2 under en eliteseriekamp på Hønefoss i 2013.
Davy Wathne kunne ikke drømt om prøve å tviholde på en jobb han ikke er ønsket i. Her i aksjon for TV 2 under en eliteseriekamp på Hønefoss i 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Steinar Mediaas er i retten for å få tilbake jobben i NRK. Davy Wathne i TV 2 kan ikke begripe at noen vil kjempe for å få igjen en jobb de ikke er ønsket i.

- Jeg kan ikke fatte og begripe at noen vil komme drassende med
lovverk og paragrafer for å beholde en jobb der de ikke er ønsket. Det ville jeg ikke drømme om, sier TV 2-veteran Davy Wathne til Dagbladet torsdag.

Uttalelsen kommer som en kommentar til tidligere økonomikommentatori NRK, Steinar Mediaas, som tilbrakte onsdag i Oslo tingrett. I tingretten forsøker NRK å få omgjort likestillings- og diskrimineringsnemndas avgjørelse fra i fjor om at det var ulovlig å nekte ham å fortsette i jobben etter at han fylte 67 år.

NRK har praktisert at medarbeidere ansatt før 1. januar 1992 skal kunne få mulighet til å jobbe fram til fylte 70 år, mens de ansatt etter dette tidspunktet må gå av når de fyller 67, skriver Dagbladet.

Steinar Mediaas har vært ansatt i NRK i alt 28 år siden 1976, men vært ute av statskanalen i perioder og ble sist fast ansatt i 2006. NRK mener derfor at aldersgrensa gjelder for ham.

Vil ikke klore seg fast
Davy Wathne, som selv er 65, har vært klar på at han synes det er greit dersom han må gi seg i 2017. TV 2 har likevel signalisert at de ønsker å bruke ham etter dette tidspunktet.

Mediaas selv understreker overfor Dagbladet at det ikke er ham som har trukket saken for retten. 

Steinar Mediaas (født 2. desember 1946) har jobbet som journalist, redaktør, kommentator og programleder. Han ble tilknyttet NRK i 1973.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere