RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fattigmannskost for MacGyver

Sist oppdatert:
Hva ville MacGyver gjort hvis han hadde skikkelig dårlig råd? Se videoen.

(SIDE2:) - Man trenger ikke en komfyr så lenge man har en brødrister, sier Morten Kjølberg, matverdenens svar på MacGyver.

Det lukter brent i SAAB-studio hos Kanal 24. Røykvarsleren er dekket til med plastfolie og tape.

- Forrige uke hadde vi brannvesenet på besøk, forteller SAAB-programleder Sarah Natasha Melbye. Hver onsdag får hun servert fattigmannskost fra MacMorten.

I dag står en treretter på menyen, i tillegg til en enkel søndagsmiddag.

På engelsk vis med vri
Forretten består av fish & chips med en ny vri, fiskepinner og løkringer.

Framgangsmetoden er lekende lett. Sørg for at begge ingredienser er relativt opptint før du begynner. Putt fiskepinner i ett kammer og løkringer i det andre. Husk å plasser fiskepinnene stående på en tynn langside. Etter noen minutter er retten klar til servering. Påregn litt stekeos.

Retten serveres etter tradisjonens tro i avispapir.

- Det smaker jo fiskepinner da, side Sarah og rynker på nesen. - Men løkringene er jo faktisk gode.

Spesiell burger
Hun venter spent på hovedretten, Cheeseburger.

Man skulle nesten tro at burgeren er designet for brødristeren. Steketid kan variere etter størrelse, men toppen fire minutter. Når burgeren er ferdig slenger du på ost og lar den smelte mens du rister burgerbrødet. Påregn noe stekeos.

Burgeren faller ut av brødristern og ned på gulvteppet i studio, men MacMorten plukker burgeren elegant opp igjen og serverer den til Sarah. Ingenting går i søpla hos en fattigmann.

- Denne var jo skikkelig god, sier Sarah, men konkulderer med at det er hard kost for magen på en onsdags morgen kl 10.

Skeptisk dessert
Desserten, arme riddere, består av en brødblings som bløtes opp i en røre av egg, melk, kanel og sukker. Varmes i brødristeren og påføres syltetøy. Påregn stekeos.

Desserten må bli unnagjort i en fei sammen med søndagsmiddagen. Derfor putter MacMorten koteletter og arme riddere i brødristeren på en gang, og avfeier Sarahs undring om koteletten ikke vil sette smak på desserten hennes. Nei, den fantastiske brødristeren har jo tross alt to kammer.

- Arme riddere er jo en selvskreven gjest i brødristeren, sier MacMorten, men lurer på om desserten egentlig skal være sprø. Hans versjon er litt mer bløt. Men Sarah smaker likevel, litt motvillig, og rynker på nesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere