Gå til sidens hovedinnhold

FAU-leder tiltalt for underslag av 17. mai-penger

Oslo (NTB): Styrelederen for Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved en skole i Oslo møter mandag i retten, tiltalt for å ha underslått nærmere 100.000 kroner fra skolens 17. mai-arrangementer.

Hans forsvarer sier pengene står på en konto tilhørende et av mannens firmaer, og at 50-åringen mener han ikke har fått noen forespørsel om å overføre dem tilbake, skriver Dagbladet.

Ifølge tiltalen prøvde imidlertid de andre FAU-medlemmene gjentatte ganger å ta kontakt med ham for å få en redegjørelse da de ble kjent med saken i 2011.

Ifølge avisa har FAU-lederen en historikk med konkurser og trøbbel med kemneren. Forsvarer Bendik Falch-Koslung sier at hans klient fikk overskuddet fra 17. mai-arrangementer i 2008 og 2009 overført privat fra de tidligere komitélederne da han overtok i 2010.

- Han satte pengene inn på kontoen til et firma hvor han mente de var trygge. Der står pengene i god behold, sier forsvareren.

50-åringen mener saken reelt sett handler om en konflikt hvor noen prøvde å kuppe hans verv som leder i FAU. Påtalemyndigheten mener mannen har hatt full anledning til å betale tilbake pengene. (©NTB)

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris