*Nettavisen* Nyheter.

Fayed vil kjøpe storaviser

Det internasjonale mediekonsernet Hollinger vurderer å selge ut flere av sine aviser. Nå har finansmannen Mohamed Al Fayed meldt sin interesse for to av avisene.

20.06.08 11:01

Hollinger International, konsernet som eier britiske storaviser som Daily Telegraph og Sunday Telegraph, amerikanske Chicago Sun Times og israelske Jerusalem Post, kanker i sammenføyningene etter at toppsjefen, Lord Black, måtte gå på grunn av en finansskandale.

Nå har finanskonsernet Lazards fått i oppdrag å selge ut selskapets aviser og det ser ut til å bli kamp om godbitene. Nå har Mohamed Al Fayed, den Egyptiske finansmannen som blant annet eier Harrods, meldt sin interesse for Telegraph og Sunday Telegraph.

Ifølge MediaGuardian forventer medieverden at gjennomgangen av selskapet fører til at Holkinger selger ut sine aviser.

Fayed skal blant annet ha vært i samtaler med Richard Desmond, eieren av Express Newspapers, som eier halvparten av Telegraph-trykkeriet West Ferry printing works. Hollinger eier de resterende 50 prosentene. Desmond sitter i en posisjon som kan blokkere konkurrerende bud på Telegraph.

Ifølge MediaGuardian skal Fayed ha ført samtaler med Desmond hvor han har lovt at Telegraph fortsatt skal trykkes ved West Ferry printing works.

Hvis Fayed kaster seg helhjertet inn i kampen om de to britiske avisene, føyer han seg inn i rekken som en av flere potensielle kjøpere, inkludert Barclay-brødrene som eier Skottlands største avis, The Scotsman. Flere investeringsfirmaer og mediekonsernet Daily Mail and General Trust er også med i kampen om de to Telegraph-avisene, som er blant Storbritannias aller største.

Den egyptiske finansmannen, som i tillegg til Harrods eier hotellet Ritz og fotabllklubben Fulham, har lenge hatt ambisjoner om å ble en mediebaron. Han var en periode eier av det satiriske magasinet Punch, som ble nedlagt for få år siden, og innledet i 1995 samtaler med Rupert Murdoch om å kjøpe avisen Today, som i stedet ble lagt ned av News International. Fayed har også tidligere vurdert å starte opp en egen avis, Saturday, men prosjektet ble skrinlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.