Gå til sidens hovedinnhold

FBI-alarm: Politimannen Brian (42) ble drept i skandaleopprøret

Politimannen Brian D. Sicknick er død etter stormingen av kongressen i Washington. Nå utlover FBI dusør etter kongressangrepet.

NEW YORK (Nettavisen): Ifølge CNN har FBI nå planer om å starte drapsetterforskning, etter at politimannen Brian D. Sicknick nå er erklært død etter opprøret i Washington.

Politimannen ble skadet i forbindelse med at Trump-demonstranter tok seg inn i kongressbygningen på onsdag. Fredag døde han av skadene.

SISTE: Varsler avstemming om ny riksrettssak mot Trump: - Han må fjernes

Capitol-politiet, hvis oppgave er å beskytte Kongressen, opplyser i en uttalelse at det var betjenten Brian D. Sicknick som mistet livet. Han fikk skader i en fysisk batalje med demonstranter, og kollapset senere da han returnerte til kontoret.

- Politibetjent Sicknick reagerte på opptøyene onsdag 6. januar 2021 ved amerikanske Capitol og ble skadet mens han fysisk var i kontakt med demonstranter. Han kom tilbake til divisjonskontoret og kollapset. Han ble kjørt til et lokalt sykehus hvor han bukket under for skadene, heter det i uttalelsen.

Brian D. Sicknick hadde jobbet i Capitol Police siden 2008.

Dødsfallet etterforskes av politiets drapsavdeling, men nå vurderer FBI også å etterforske saken, melder CNN.

Fem personer er døde

Dermed har fem personer dødd som følge av onsdagens uro. En kvinne ble skutt og drept av politiet da folkemengden tok seg inn i Kongressen, og tre andre døde av medisinske årsaker som følge av den kaotiske situasjonen.

Mer enn 50 politifolk ble skadd, og flere av dem ble innlagt på sykehus med alvorlige skader. Mer enn 50 personer er arrestert etter opptøyene.

FBI utlover nå også 50.000 dollar, eller rundt 420.000 norske kroner i dusør, til de som kan komme med informasjon om pipebombene som ble funnet inne på Capitol Hill.

FBI etterlyser også flere titalls andre personer i forbindelse med stormingen.

Risikerer 20 års fengsel

De som tok seg inn på Capitol Hill risikerer nå flere års fengsel.- Bare det å ta seg inn i selve bygningen, har en strafferamme på fem års fengsel, sier jussprofessoren David Sklansky ved Stanford University til Fortune.

De som angrep politi og sikkerhet folkene på Capitol Hill, risikerer fengselsstraff på 20 år, ifølge professoren.

Mange da de som deltok på onsdag, angrer nå bitter. En av dem er toppsjefen og administrerende direktør i det Chicago-baserte firmaet Cogensia, Bradley Rukstales, skriver New York Post.

Rukstales var en av dem som ble arrestert av politiet i Washington på onsdag.

- Verste avgjørelsen i mitt liv

- Det var den verste personlige avgjørelsen i mitt liv. Jeg har ingen unnskyldning for mine handlinger og ønsker at jeg kunne ta dem tilbake, sier Bradley Rukstales, som var med på å ta seg inn Capitol-bygningen.

- Min beslutning om å gå inn i Capitol var feil, og jeg angrer veldig på å ha gjort det, og som en fredelig og lovlydig borger fordømmer jeg volden og ødeleggelsen som fant sted i Washington, sier han, vel tilbake i Chicago.

- Jeg var på feil sted til feil tidspunkt, sier han til CBS Chicago.

Han er nå siktet etter hendelsen, og er blitt permittert av sin arbeidsgiver, som en følge av at han tok seg inn i bygningen.

- Trump må fjernes

President Donald Trump har fått massiv kritikk for å ha oppfordret demonstrantene til å bevege seg ned mot Capitol Hill, hvor de senere stormet bygningen.

Trump har i en uttalelse nå sagt at han vil gå av som president 20. januar, og at han vil sørge for en fredelig overføring av makten.

Fredag bekrefter også Donald Trump at han ikke deltar i Joe Bidens innsettelse.

Les mer: Trump bryter tradisjon: Har ikke skjedd siden 1869

Flere demokrater varsler nå avstemming om ny riksrettssak mot Trump.

Les mer: Varsler avstemming om ny riksrettssak mot Trump: - Han må fjernes

Reklame

NÅ: Knallpriser på skibriller, sportsbriller og solbriller fra Oakley

Kommentarer til denne saken