Ifølge hittil hemmeligholdte FBI-dokumenter deltok avdøde Ted Kennedy på «ville» sexfester sammen med ikonene Frank Sinatra og Marilyn Monroe på Carlyle hotell i New York.

«En kvinne ved navn Jacqueline Hammond har vesentlig informasjon vedrørende sexfester,» lyder et FBI-dokument datert til 12. juli 1965.

Mange deltakere
Hammond hevder sexfestenes deltakere besto av Monroe, Ted, Robert og John F. Kennedy, skuespilleren Peter Lawford og hans kone, samt Sammy Davis Jr., skriver avisen Daily News.

Videre fremmes det påstander om at mafiaen forsøkte å plassere brødrene Ted og Robert Kennedy i en kompromitterende situasjon med en rekke kvinner.

Det skal ha vært mafiavenner av Sinatra som sto bak planleggingen av plottet, hevder en «pålitelig» kilde i Milwaukee i et dokument datert til 3. august 1965.

Motivet skal ha vært hevn for Robert Kennedys (tidligere justisminister) kraftige angrep på organisert kriminalitet i USA.

Hundrevis av drapstrusler
FBIs arkiv på Ted Kennedy er på 2352 sider, og inneholder flere hundre dødstrusler mot den tidligere senatoren som døde i fjor sommer. Den omfattende FBI-mappen viser at Det føderale politiet var svært interessert i å følge bevegelsene til Ted Kennedy.

En av de mest oppsiktsvekkende detaljene i filen, er at Sirhan Sirhan, som drepte broren Robert Kennedy i 1968, også hadde angivelige planer om å drepe Ted.

- Ville også drepe Ted
En tidligere fengselsinnsatt i California hevder Sirhan tilbød ham i 1977 én million dollar for å ta livet av Ted Kennedy. Moren til Sirhan skal ha hatt pengene, fikk den innsatte opplyst. Men den innsatte avviste tilbudet, ifølge dokumentene.

Ted Kennedy er en av de lengstsittende senatorene i USA, og var regnet for å være blant de mektigste politikerne i Det demokratiske partiet. Populariteten til Barack Obama skjøt enorm fart da Kennedy valgte å støtte Obama fremfor Hillary Clinton under nominasjonsprosessen i 2008.

Kennedy døde av hjernekreft 77 år gammel. Han har representert Massachusetts siden 1962, og var med det den senatoren med tredje lengst tjenestetid i amerikansk historie. Han er broren til tidligere president John F. Kennedy og senator Robert F. Kennedy, som begge ble skutt og drept på 60-tallet.