Gå til sidens hovedinnhold

FBI koblet inn i forsvinningssaken på Lørenskog

Anne-Elisabeth Hagen-saken:

Kobler inn amerikansk politi i norsk forsvinningssak.

Politiet bekrefter at USAs føderale politi FBI er koblet inn i Anne-Elisabeth Hagen-saken, melder NRK.

FBI skal blant annet ha et kontor i København. Representanter fra København-kontoret var involvert i etterforskningen av de falske Trump-nominasjonen til Nobels fredspris i fjor. FBIs utenlandskontor i Danmark har oppført ambassadens telefonnummer som kontaktinformasjon.

- Jeg kan dessverre ikke kommentere på noen av aktiviteten til FBI, sier en pressetalsperson ved ambassaden i København til Nettavisen.

Han vil verken avkrefte eller bekrefte at FBI har mannskaper i Danmark som er tilknyttet ambassaden i København.

Les også: FBI kommer til Oslo i forbindelse med falsk Trump-nominasjon

Drøyt 930 tips

Øst politidistrikt opplyste onsdag at de har mottatt drøyt 930 tips i saken. Tipsene omhandler personer, kjøretøy, mulige skjulesteder og andre observasjoner. De to personene som er fanget opp av overvåkningskameraene ved Futurumbygget, er fremdeles ikke identifisert.

Den savnedes ektemann Tom Hagen har kontor i Futurumbygget på Rasta, om lag 3,5 kilometer fra parets hjem.

Så mistenkelig bil

Et av disse tipsene er fra en mann som observerte en mistenkelig bil i Lørenskog om morgenen den 31. oktober, dagen da Hagen forsvant fra sin bolig i Sloraveien. Det bekrefter politiet, ifølge NTB.

Til VG har tipseren forklart at han så det han tror var en sølvgrå eldre modell av Volkswagen Amarok eller BMW X3 kjørende foran utgangsdøra på boligblokka han bor i på Lørenskog, en gang mellom klokken 8.30 og 10.30.

- Det er ikke unormalt i seg selv, men da pleier de å stoppe ved enden av blokka hvor veien stopper. Men i dette tilfellet fortsatte bilen over gressplenen og opp på grusstien som går opp til huset der Hagen bor, sa han.

Politiet mener Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i perioden fra klokka 9.15 til 13.30 31. oktober 2018.

Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – var tilbake i boligen klokken cirka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

Holdt etterforskning hemmelig

Over ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.

Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en konstruert valuta som er nær usporbar, ifølge VG.

Siste sikre livstegn

Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til et familiemedlem klokken 9.14. Tom Hagen dro på jobb cirka klokken 9, og var tilbake i boligen cirka 13.30. Politiet ble varslet en drøy halvtime senere, opplyste etterforskningsleder Tommy Brøske i Øst politidistrikt tirsdag morgen.

Les også: Slik jobber politiet med tipsene i kidnappingssaken

Kommentarer til denne saken