RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FBI-SJEF: James Comey er sjef for det føderale byrået for etterforskning, bedre kjent som FBI.
FBI-SJEF: James Comey er sjef for det føderale byrået for etterforskning, bedre kjent som FBI. Foto: Chip Somodevilla (Afp)

FBI-sjef advarer mot følgene av Syria-krigen

Washington (NTB-AFP): Sjefen for USAs føderale politi FBI sier han er fast bestemt på å hindre at borgerkrigen i Syria skal resultere i et 11. september-lignende scenario i USA.

FBI-direktør James Comey sammenlignet fredag borgerkrigen i Syria med Afghanistan på 1980- og 1990-tallet da islamistiske krigere dannet al-Qaida og erklærte USA som sin hovedfiende, med terrorangrepet i New York som resultat.

– Alle vi som husker 80- og 90-tallet, så linjen som ble trukket fra Afghanistan til 11. september. Vi ser på Syria som det samme, men mye verre, sa han til en gruppe journalister i FBIs hovedkvarter i Washington fredag.

Han snakket om en situasjon der flere titall amerikanere og tusener av europeere har reist til Syria for å slåss.

Han spår at det blir en stor strøm av folk ut av Syria på et eller annet tidspunkt, og at FBI er fast bestemt på ikke å la linjer trekkes fra Syria til et nytt 9/11.

– Det er fortsatt tusener på tusener av utenlandske krigere i Syria: Det er jeg opptatt av, og det er mine europeiske kolleger enormt opptatt av. Vi er alle bekymret, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere