RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FBI-sjef sier den elektroniske overvåkingen er viktig

Washington (NTB-AFP): FBI-direktør Robert Mueller sier at myndighetenes base over telefondata har vært avgjørende for å identifisere folk som vil skade USA.

Under en høring i justiskomiteen i Representantenes hus sa Mueller at overvåkingsprogrammet bare omfattet data om hvem som snakket sammen, når samtalene ble gjort og hvor lenge de varte. Mueller sa at ikke noe av innholdet i selve samtalene ble kartlagt.

FBI-sjefen sa også til de folkevalgte at det er startet etterforskning av varsleren Edward Snowden, og at myndighetene vil gjøre alt som er nødvendig for å straffeforfølge 29-åringen.

- Disse avsløringene har forårsaket betydelig skade for nasjonen og for vår sikkerhet. Vi vil ta alle nødvendige steg for å holde personen ansvarlig for disse avsløringene, sa Mueller.

Han fortalte videre at overvåkingsprogrammet var i tråd med loven, godkjent av en dommer og i samsvar med den amerikanske grunnloven.

Snowden, som tidligere har jobbet for etterretningsorganisasjonen CIA, har hevdet at USA følger med på «omtrent alt» som skjer på internett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere