RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FBI stoppet pokergigantene

Sist oppdatert:
Kroken på døra. FBI har gått til angrep på de tre store pokernettsidene.

Fredag ble det tatt ut tiltale mot grunnleggerne av de tre store pokernettstedene PokerStars, Full Tilt Poker, og Absolute Poker.

På hjemmesiden til PokerStars, Full Tilt Poker og Absolute Poker finner du nå en beskjed fra FBI om at nettstedet er beslaglagt av statsadvokaten i New York Southern District.

Skjulte betalinger
Påtalemyndigheten mener at de tre store selskapene har lurt de store bankene til å gjennomføre kortbetalinger i forbindelse med online gambling. De tiltalte skal blant annet ha skjult transaksjoner gjennom pokernettstedene som betaling for varer som smykker og golfballer. Dette for å unngå at bankene skulle registrere at transaksjonene i virkeligheten var ulovlig gambling.

Andre personer skal ha løyet for bankene og opprettet falske selskaper for å skjule transaksjonene fra de mange tusen gamblerne på internett.

- Ga blaffen
I en pressemelding fra statsadvokaten på Manhattan i New York står det at 11 personer, inkludert de tre grunnleggerne av de tre største pokerselskapene på internett, er tiltalt for svindel, hvitvasking og ulovlig gambling. I tillegg er 75 bankkonti brukt av online pokerselskaper stengt. Det samme er selskapenes domenenavn.

Påtalemyndigheten håper nå å ta kontroll med minst 3 milliarder dollar som disse selskapene skal ha på ulike konti.


– Utenlandske selskaper som velger å etablere seg i USA kan ikke velge å gi blaffen i lovene de ikke liker fordi de ikke vil si farvel til sine inntekter, sier statsadvokat Preet Bharara i pressemeldingen.

I Pressemeldingen navngir påtalemyndigheten de tiltalte personene og gir en forklaring på hva de ulike er tiltalt for, og hvordan svindelen og hvitvaskingen ble gjennomført

Les pressemeldingen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere