RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FCK-eier kjemper for å overleve

Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
Sist oppdatert:
Hvem kjøper seg inn i Ståle Solbakkens klubb?

For storaksjonær Steen Patrick Vela i Parken Sport & Entertainment trues av konkurs, og presses for å selge aksjene sine.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

- Jeg kan risikere å bli slått konkurs av bankene. Men som enhver annen person kjemper jeg for å overleve. Gud vet hva som skjer, skriver Vela i en epost til Business.dk.

Ifølge eiendomsinvestoren, som sitter på 31,2 prosent av aksjene i selskapet som eier FC København, er bankenes tålmodighet i ferd med å ta slutt. Nå presses det på for å få Steen Patrick Vela til å selge seg ut av Parken Sport & Entertainment slik at han kan nedbetale gjelden sin.

Selskapet prises nå til 1,15 milliarder danske kroner på børsen. Dermed kan Vela bli sittende tilbake med vel 360 millioner kroner om han får solgt til dagens kurs.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Vi forhandler nå om å selge en stor aksjepost, og slik jeg ser det kommer det til å skje noe i løpet av den neste uken. Det er også klart at jeg kommer til å tape ganske mye på å selge aksjene på det nåværende kursnivået, skriver den konkurstruede investoren.

FC København ble etablert med byggingen av arenaen Parken på begynnelsen av '90-tallet. I 1997 gikk selskapet bak klubben på børs, og to år etter skiftet man navn fra FC København AS til Parken Sport & Entertainment AS. Konsernet eier foruten fotballarenaen blant annet et billettselskap og et stort idretts- og aktivitetssenter.

Parken har både i desember og januar sendt ut pressemeldinger der man imøtegår påstander i danske medier om selskapets økonomiske tilstand.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere