RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fødende fikk ikke banne

(EPA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Jordmora tolererte ikke banning under fødselen.

«Faen i helvete, det er så jævlig låkt», skrek den fødende kvinnen, ifølge smp.no. Det tolererte ikke jordmora, som heller ville ha henne til å be.

Episoden skjedde for få måneder siden og gjør at Helsetilsynet i Møre og Romsdal oppretter tilsynssak mot jordmora.

Fødselen var en såkalt igangsatt fødsel, og kvinnen var frustrert og vred seg i smerter. Til avisen forteller hun at det tar tid før barnet vil ut, og ei varmepute er eneste smertelindring. Fostervannet er farget, og det er vanskelig å få fosterlyd. Det er usikkert hvordan det står til med barnet.

Etter å ha lirt av seg banneordene, skal jordmora ha kommet helt opp i ansiktet hennes og gitt beskjed om at hun ikke ønsker banning. Ifølge den fødende kommer jordmora med følgende melding:

- Å ligge og tilkalle djevelen vil bare medføre større smerter, og da fortjener jeg en tøff fødsel. Men om vi vil, så kan vi heller alle sammen vende oss mot en annen og be til Ham i lag. Da vil det kanskje gå bra, fikk kvinnen beskjed om.

Situasjonen var slik at den fødende ikke kommentere tilbudet om bønn. I ettertid kunne minnene fra fødestua og selve fødselen vært bedre.

- Vi visste ikke hvordan det sto til med barnet. Der og da hadde jordmora all makt, sier hun.

Jordmora ønsker ikke å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere