RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Født med 24 fingre og tær

Foto: SplashNews (Splash News/CBS SplashNews)
Kamani Hubbard er likevel sunn og frisk.

(SIDE2): For tre uker siden overrasket nyfødte Kamani Hubbard leger i USA. Han ble født med en ekstra finger på hver hånd og en ekstra tå på hver fot.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tærne og fingrene er normalt utviklet og fungerer perfekt, skriver SplashNews. Den sjeldne tilstanden til Kamani er kalt «Polydaktyli». Det er arvelig, men opptrer ofte uregelmessig ettersom anlegget ikke alltid manifesterer seg. Selv om tilstanden ikke er farlig får de fleste mennesker i Vesten fjernet ekstra utvekster kirurgisk.

Leger ved St. Luke's Hospital i California, hvor gutten ble født, sier likevel at lidelsen til Kamani ikke blir sett på som en misdannelse, fordi alle kroppsdelene er normale og symmetrisk.

Faren Kris Hubbard ble også født med en ekstra finger på hver hånd. Han fjernet disse fordi de ikke fungerte som de skulle. Kamani kommer imidlertid til å beholde sine 24 fingre og tær.

1513

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere