RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Youtube/University of Debrecen Medical and Health Science Centre)

Fødte baby 12 uker etter sin egen død

Babyen fikk utvikle seg i magen mens moren ble holdt kunstig i live.

(SIDE2): Et medisinsk mirakel, mener legene i Ungarn.

Det var på vårparten i år at den 31 år gamle, gravide kvinnen følte seg uvel helt plutselig. Hun var 15 uker inn i svangerskapet og ble fraktet til det lokale sykehuset i all hast.

Det viste seg at hun hadde fått hjerneblødning og måtte fraktes i helikopter til University of Debrecen Medical and Health Science Centre i Øst-Ungarn. Tilstanden hennes var kritisk og hun ble ført rett inn på operasjonsstua.

SE VIDEO UNDER

For å lette trykket på hjernen måtte legene operere med en gang. De ønsket å åpne opp blodgjennomstrømningen og operasjon viste seg vellykket. Allikevel hadde kvinnens hjerne sluttet å fungere og hun ble erklært hjernedød.

Legene ville alikevel ikke gi slipp på det lille fosteret i magen.

Legene ga kvinnen kunstig åndedrett slik at fosteret i magen kunne leve videre.

- Da det var et faktum at vi ikke kunne redde kvinnen, ville vi prøve å redde fosteret som var 15 uker gammelt og ved god helse, sier professor György Balla til avisen Daily Star .

- Ga babyen navn

Legene forteller at de måtte finne ut om de klarte å holde babyen i morens mage til 24.uke og også vurdere hvorvidt babyen ville kunne få et fullverdig liv utenfor magen.

- Vi visste bare om et par like tilfeller i verden og spørsmålet vi måtte forholde oss til, var om vi kunne klare å håndtere de problemene som kunne oppstå de neste månedene.

Da fosteret rundet 20 uker, slo legene fast barnets kjønn og familien ga babyen et navn. Like etter forverret kvinnens tilstand seg, da hun fikk blodforgiftning. Legene måtte gi kvinnen sterke medikamenter for å stanse infeksjonen

- Heldigvis skjedde dette så sent i svangerskapet at ikke fosteret tok skade av medikamentene, sier professoren.

Etter 27 uker ble barnet forløst ved keisersnitt og veide bare litt over 1400 gram.

Den bittelille babyen har hatt fin utvikling og fikk reise hjem med sin far i oktober. Sykehuset ønsket imidlertid å vente med å fortelle historien til de så at alt gikk fint.

SE VIDEO UNDER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere