RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fearnley legger ned IT-dekningen

Sist oppdatert:
Meglerhuset Fearnley Fonds legger ned sin IT-dekning og sier opp to analytikere. Dermed er det kun tre analytikere igjen i meglerhuset
Fearnleys var litt sent ute med sin satsning på IT-aksjer, men satset frisk ved å ansette Morten Sundstø og Anders Hamnes til å dekke dette feltet. Nå er IT-satsningen lagt død.

Tidligere har Sundstø meldt overgang til Alfred Berg. Også Hamnes slutter nå i meglerhuset etter strategiendringen.

Adm. dir. Eivind Hadler-Olsen i Fearnley Fonds bekrefter overfor iMarkedet at meglerhuset vil trappe ned dekningen på IT. Han sier videre at to analytikere vil bli sagt opp.

- Det er riktig at vi over noe tid vil trappe ned dekningen, sier Hadler-Olsen, som også bekrefter avgangen til de to analytikerne.

Glenn Kristiansen, som også har jobbet sammen med tidligere styreformann i Intellinet, Harald Dahl, vil også slutte som IT-analytiker. Fearnelys var involvert i den fatale Intellinet-emisjonen i forkant av at selskapet gikk konkurs.

Satser på kjerneområdet

Fearnley vil fremover konsentere seg om kjerneområdet shipping og offshore. Etter endringen vil meglerhuset ha kun tre analytikere, hvorav to vil dekke shipping og én vil dekke oljeservice-området.

Dette har tradisjonelt vært kjerneområdet til Fearnleys.

Noe av problemet til meglerhuset har vært å få de tradisjonelle shippingkundene til å investere i IT-aksjer. Nå legges altså denne satsingen død.

Problemer i meglerbransjen

Nedbemanningen hos Fearnleys er ny bekreftelse om hvor tungt det er i aksjemarkedet om dagen. En rekke av meglerhusene har valgt å si opp ansatte de siste månedene.

I desember skrev Dagens Næringsliv at en fjerdedel av de ansatte i meglerhusene har forsvunnet ut de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere