RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Februar er festmåneden

Sist oppdatert:
Kulde og snø kan byttes ut med glede og moro. Februar er det store festmåneden ute i den store verden.

(SIDE2): Trenger du en opptur i vintermørket? Da er februar måneden å realisere festdrømmen. Her er noen tilbud verden har å by på:

Karneval 1
Rio de Janeiro, Brasil
Det er ikke uten grunn at over 300.000 utenlandske turister besøker byen mellom 17. og 20. februar. Høydepunktet er de fargesprakende paradene til sambaskolene. En dyr opplevelse inne på Sambodromo-stadion, men byen er full av gratis parader som er nesten like spektakulære.

Karneval 2
Port of Spain, Trinidad og Tobago
19. og 20. februar er det også ekstra livlig i hovedstedene til disse øyene i Sør-Amerika. Karibias største fest fyller et feststemt publikum opp med rom og gleden sitter hele landet. Best er det å ankomme minst en uke før det braker løs.

Karneval 3
Venezia, Italia
Denne fantastiske byen blir ikke mindre severdig under karnevalet fra 9. til 20. februar. Her blandes maskerade, tradisjonelle seremonier og musikk langs kanalene. På torgene samles festivaldeltakere fra hele verden for å feste, og det har de gjort siden 1200-tallet.

Karneval 4
Lucerne Fasnacht, Sveits
15. februar er det klart for en uke som får denne byen til å stå på hodet. En sanseløs feiring med aner tilbake til 1400-tallet, fylt med parader, lys, musikk og enorme folkemengder. De trange gatene i gamlebyen fylles opp med folk i masker og kostymer.

Mardi Gras
New Orleans, USA
20. februar slår de seg løs i «The Big Easy». Hemningene slipper gjerne taket i på denne legendariske gratisfesten og det har gjort Mardi Gras verdenskjent. Utallige varianter av damebryst og perlekjeder gjør dette til en litt spesiell parade i USA.

Sitronfestival
Menton, Frankrike
Begynn gjerne våren på den franske rivieraen allerede 17. februar. Helt frem til 7. mars er det liv i denne ellers så søvnige badebyen. Her kan inntaket av c-vitaminer holde året ut og på søndagene er det parade. Liker man skarpe farger og store konstruksjoner av frukt er dette festivalen for deg.

Kinesisk nyttår
London, England
Hovedstandens kinesiske koloni feirer Grisens år med en serie arrangement rundt Trafalgar Square og Leicester Square. Musikk, dans, Pekingopera og utover kvelden og natten fortsetter festen i Chinatown. Les også: Grisefest i Chinatown

Nakenfestivalen (Hadaka Matsuri)
Okayama, Japan
Bare iført ett lendeklede springer 3000 «nakne» menn ut i gatene 17. februar. Først dypper de seg i isvannet i elven Yoshii, deretter springer de rundt på byens tempelområde, før de så kjemper om å få plass inni selve tempelet. Her roper de «Washoi, Washoi» og en fyr kaster mer vann på dem. Kun menn får være med på nakenfestivalen og de med ingen tatoveringer. En tatovering bringer ulykke for hele gjengen. Se video her.

Snøfestival
Sapporo, Japan
Har du ikke fått nok av snø og kulde kan japanske snøfestivalen redde vinteren. To millioner besøkende ventes til byen, som i perioden mellom 6. og 12. februar kan by på helt spektakulære isskulpturer. På gatene selges det mat i alle mulige japanske variasjoner.

Flere reisemål finner du her.

(Kilder: Expressen/2Camels/WEG)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere