RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fed senket dollaren

Sist oppdatert:
Gårsdagens frigivelse av kommentarene fra det siste møtet i den amerikanske sentralbanken Fed bidro til å forsterke valutamarkedenes tro på at renteoppgangen i USA er nær toppen
Dette førte til en kraftig svekkelse for den amerikanske dollaren i går kveld og i natt. Mot norske kroner har kursen falt fra 6,75 kroner natt til tirsdag til nivåer rett over 6,60 kroner onsdag morgen.

Dollaren er nå på de laveste nivåene mot de viktigste utenlandske valutaene på flere uker. I tilelgg til at kommentarene fra det siste rentemøtet i USA ble frigitt så kom også innkjøpssjefsindeksen for desember. Den var langt svakere enn ventet og forsterket markedets tro på at renteoppgangen i USA kan være nær toppen.

Dette koblet med sterke tyske makrotall la et sterkt press på dollaren i går.

Fed hevet renten for 13. gang på rad i midten av desember til 4,25 prosent, og indikert da at de fortsatt så behov for en avmålt tilstramming. Rentene falt i USA i går kveld. Mot euro falt dollaren fra 1,20 dollar til 1,18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere