RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fed: Vekst og prisstigning

Sist oppdatert:
Det var få negative nyheter å spore i den amerikanske sentralbankens periodiske gjennomgang av landets økonomien, den såkalte Beige Book. Veksten fortsetter i godt tempo
Hovedbudskapet fra de tolv sentralbank distriktene til Federal Reserve er at det er økende økonomisk aktivitet. Konsumentene bruker penger i stødig eller økende tempo og produksjonen gir nye løft i økonomien.

Også arbeidsmarkedet rapporteres å vise stabil til økende styrke siden forrige rapport som kom i januar. Det er til og med noe rapproter om mangel på fagfolk.

Når det gjelder inflasjonen så er bilde blandet, men totalt sett ser detaljprisene ut til å være flate til moderat opp. Sentralbanken har de siste månedene gjennomført en rekke renteøkninger for å holde igjen eventuell inflasjonsfare.

Noen av distriktene melder om kontinuerlig press på råvarekostnadene selv om presse ser ut til å ha avta noe fra januar. Det er spesielt økte priser på energi, stål og andre materialer som skaper prispress.

Dagens rapport vil inngå i vurderingsmaterialet på Feds neste rentemøte den 22. mars. Rentemarkedet har allerede priset inn en ny økning i renten på et kvart prosentpoeng til 2,75 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere