RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Federer og Davenport toppseedet

Sist oppdatert:
Roger Federer har vunnet Wimbledon de to siste årene, og er naturligvis seedet som nummer én i årets turnering.

Sveitseren er den eneste som er seedet foran fjorårets tapende finalist, Andy Roddick. Amerikaneren vant nylig gressturneringen Stella Artois i London, og er i forrykende form for tiden. Det samme kan sies om Federer, som samtidig vant en gressturnering i Tyskland.

2002-vinneren Lleyton Hewitt fra Australia er seedet som nummer tre, mens den 19 år gamle spanjolen Rafael Nadal er fjerdeseedet. Nadal vant French Open tidligere i sommer.

Den andre Grand Slam-vinneren i år, Australian Open-mesteren Marat Safin, er seedet som nummer fem.

Storbritannias største håp, Tim Henman, er i år seedet som nummer seks. Henman er bare nummer ni på rankingen, men profitterer på at Andre Agassi har meldt forfall på grunn av skade. Henman seedes også høyere enn Nikolai Davydenko og Guillermo Canas på grunn av bedre statistikk i gressturneringene.

Henman deltar i år i sin 12. Wimbledon-turnering. Han har aldri avansert forbi semifinale, selv om han har hatt sjansen fire ganger.

Federer er den store favoritten, selv om han ble slått av Marat Safin i Australian Open og av Rafael Nadal i French Open. Sveitseren har vunnet sine 29 siste kamper på gress, en prestasjon ingen har klart siden Bjørn Borg vant 41 kamper på rad på 70-tallet.

På kvinnesiden er Lindsay Davenport seedet som nummer én, mens regjerende mester Maria Sjarapova er seedet som nummer to.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere