RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fedonkokkens helgetips

Sist oppdatert:
Lei av å tenke på hva du skal ha til middag? Hver fredag gir mestekokken Per Lauritz Lien deg helgens middagstips.

(SIDE2): Per Lauritz Lien er mannen bak mange av oppskriftene som anbefales av Dr. Fedon Lindberg. Hver fredag gir han Side2s lesere lettvinte og sunne middagstips til helgen. Her er ukens godbiter.

Lettvint fredag:

Chilibønner med bacon

4 personer

Oppskrift:

2 bokser røde bønner

50 g bacon i terninger

2 middels løk, finhakket

2 fedd hvitløk, finhakket

1 stk rød chili, renset og finhakket

20 g fruktose

2 bokser grovhakkede tomater

1 ts tørket timian

1 ts tørket basilikum

1/2 liter kyllingkraft

1 ts balsamicoeddik

1 dl olivenolje

1 ss smør

2 ss hakket persille

salt og pepper

Tilberedning

1. Smelt smør og fres løk, bacon, hvitløk og chili i en kjele. Tilsett tomater og urter. Hell på kraft og la det hele koke til det får konsistens som en litt tykk saus. Smak til med salt, fruktose, balsamico og pepper, eventuelt mer chili. Ha de hermetiske bønnene over i en sil og skyll dem under kaldt vann. Bland bønnene med sausen og la dem trekke i sausen i ca. 5 minutter.

2. Rett før servering blandes olivenolje og persille inn, og retten er ferdig.

Lett lørdagskos:

Sydfransk grønnsaksuppe med kylling

4 porsjoner

Tilberedning:

1 purreløk

2 gulrøtter

1 selleristilk

1 squash

10 stk. aspargesbønner, fersk eller frossen

3 ss vann

4 stk. tomater, gjerne plommetomater

2 ss smør

1/2 ts tørket timian

1 laurbærblad

1 liter kyllingkraft (terning + vann)

salt og nykvernet pepper

4 kyllingbryst, skåret i tynne strimler

Pistou

(Pesto fra glass kan også brukes)

1 potte basilikum

2 fedd hvitløk

1 ss pinjekjerner

2 ss parmesan, revet

1 dl kaldpresset olivenolje

Tilberedning:

1. Skjær alle grønnsaker i terninger på 1/2 cm. Varm smøret i en stor kjele og ha i alle grønnsakene unntatt tomater. Tilsett 3 ss vann og legg på lokk. La det koke forsiktig til vannet har fordampet. Tilsett timian og laurbær og hell over kyllingkraften.

2. Kok opp og la suppen småkoke til grønnsakene er møre.

3. I mellomtiden lager du pistouen. Kjør alle ingredienser unntatt olivenolje i en food processor eller blender. Tilsett oljen langsomt mens maskinen går. Blandingen skal få en glatt litt tyntflytende konsistens. Smak til med salt og pepper.

4. Ha kyllingen i suppen og la den trekke 3–4 minutter. Deretter tilsetter du først pistou i ønsket mengde og til slutt tomatene.

5. Smak til med salt og pepper.

Suppen er ikke så tidkrevende som det kan høres. Mye er gjort på 15 minutter, og det er vel anvendt tid. Dette er bare kjempegodt!

Søndagsmiddag

Tortillafri tacos

1 porsjon

Oppskrift:

Karbonadedeig (100 g)

Avokado (1/2 stk)

Lettrømme (1 ss)

Salatblader (2 store)

Tomat i biter (1 stk)

Agurk i biter (1/4 stk)

Mais (1 ss)

Tacosaus (2 ss)

Tilberedning:

Lag guacemole ved å mose avokadoen med gaffel og tilsette 1 ss olivenolje, salt, pepper og litt chilipulver. Stek karbonadedeigen i litt meierismør, servér med avokadodipp, rømme, tomatsaus og grønnsaker. Rull det hele inn i to store salatblader, eksempelvis rapidsalat, istedenfor mais- eller hvetetorillas og ha over litt tacosaus.

Flere sunne og gode oppskrifter finner du på Fedonklubben .

Ikke medlem ennå?

Registrer degpå Fedonklubben i dag!

Som medlem får du blant annet:
15 000 menyforslag
Oppskrifter tilpasset dine behov
Treningstips
En ukes gratis trening
Din personlige side
Diskusjonsforum
Ekspertpanel
Personlig oppfølging
Nyhetsbrev
Nett-treff

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere