RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feiende flott Berlinerpopler

Sist oppdatert:
Med en sorgmunter tone fanger NRK godt opp de gode originalene i Anne B. Ragdes «Berlinerpoplene».

Berlinerpoplene (første episode)

NRK mandag kl. 21.35.

(SIDE2): Flotte bilder og enestående karakterer gjør NRK til den seriøse seriemesteren denne høsten. Statskanalens dramasatsning på suksessromanene «Berlinerpoplene» og «Eremittkrepsene» kommer til å glede flere enn de som lest bøkene.

De store kontrastene og kulturkollisjonene som man finner i det skandinaviske samfunnet kommer tydelig frem allerede i den første av seks episoder.

Gjennom brødrene Neshov blir vi dratt dypt inn i de konflikter som dukker opp innad i en familie som ikke helt vet å kommunisere eller holde på kontakten. Karakterene vi møter i boken, og nå i seriesatsningen på NRK, er helt uten familiebånd.

Betente greier som fint adapteres til den lille skjermen.

Både landskap, miljø og kulliser er enestående fotografert, og det samme gleder for detaljer som gjør karakterene ekte. Tragisk grisedød, ekkel blodpudding og stygg julepynt finner sin naturlige plass i denne dramasatsningen fra NRK.

Første episode bærer bud om noen flotte bilder fra både by og bygd. Dette er igjen med på å skape disse enorme kontrastene som Anne B. Ragde har gjort til allemannseie de siste årene.

Tydelig er det også at serien tar seg god tid til å presentere sine karakterer. I løpet av seks episoder skal originalene få et stort spillerom. Det samme gjelder for den gode dialogen. NRK tar seg god tid og har tydeligvis tenkt kvalitet fra første dag.

Dramasjef Hans Rossiné legger heller ikke skjul på at over 100.000 nordmenn har dannet sin egen oppfatning av hvordan figurene i bøkene til Ragde skal være. Nå har NRK laget sin versjon for ettertiden.

Begynnelsen på serieversjonen av «Berlinerpoplene» tyder på at historien er laget med en god porsjon selvtillit. Det er kanskje ikke så rart at bok nummer tre, «Ligge i grønne enger», skal spilles inn allerede neste år.

«Berlinerpoplene» dukker opp på skjermen mandag. Nettpremiere er det allerede fredag formiddag på NRKs nettsider.

Far og sønn, spilt av Espen Skjønberg og Nils Sletta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere