GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Tess Erngren driver Gooddoog Coaching og jobber daglig med hunder som har fått feil eier. Disse blir ofte understimulert og kan raskt utvikle seg til å bli aggressive.

- Redsel, aggresjon, utfall mot barn og andre dyr er ting som ofte er en reaksjon på understimulering, forteller hundeinstruktør og hundepsykolog Tess Erngren.

Feil rase
Understimulerte hunder skyldes ofte utilstrekkelig oppfølging fra eier.

- Altfor ofte velger folk seg feil rase når de skal ha hund. De ser ofte på utseende, om hunden er søt eller tøff, når de velger. I stedet burde de ha undersøkt hva hunden krever og trenger av mosjon og stimulering.

Dårlig oppfølging gjør at hunden må finne stimulering selv. Da får man gjerne klassiske negative reaksjoner.

- Han prøver å finne på noe å jobbe med. Hunden spiser på sko, graver hull i bakken, tygger intenst på pinner og så videre, fortsetter Tess Erngren.

Mer fra Dittdyr. no:

Denne valpen vil ikke Bush ha

Gambler med hundens liv

Finanskrisens uskyldige ofre

Tren med hunden
Hundepsykologen mener det er lett å aktivisere en hund til å bli en fornøyd hund.

- En hund må få jobbe med nesen og hodet. Sett deg inn i hundens historie og finn ut hvilke egenskaper rasen ble avlet til å ha, sier Erngren.

Det finnes mange kurs der hunden får bruke hodet, for eksempel agility, freestyle eller kantarellkurs. Du kan også aktivisere hunden enda enklere.

- Bruk det du finner ut til å lage oppgaver til hunden. Gjem leker og godbiter. De fleste hunder elsker sportrening. Du kan for eksempel dra en pølse etter deg og gjemme den, og så skal hunden finne den, foreslår Tess Erngren.