Feil hos Telenor rammet nødnumrene

NØDNUMRE FALT UT: Oslo politidistrikt har hatt problemer siden tretiden natt til fredag med sine fasttelefoner. Fredag morgen skal problemene være i ferd med å bli løst.

NØDNUMRE FALT UT: Oslo politidistrikt har hatt problemer siden tretiden natt til fredag med sine fasttelefoner. Fredag morgen skal problemene være i ferd med å bli løst.

Et utfall i fastnettet satte nødnumrene 110, 112 og 113 ut av spill.

16.05.14 08:27

OSLO (NTB og Nettavisen): Problemer i fastnettet til Telenor har skapt problemer for nødnumrene 110, 112 og 113.

Feilen oppstod klokka 04.30 natt til fredag og rammet i hovedsak fasttelefoni i Oslo-området, men flere områder kan være berørt., ifølge Telenor.

Selskapet melder at feilen nå er lokalisert og er under retting.

Oslo politidistrikt var blant dem som ble rammet.

Litt før klokka 08 melder politiet at de mottar anrop til nødnummeret 112 igjen.

- Men linjene våre er fortsatt noe ustabile, skriver de i en pressemelding.

Oslo politidistrikt opprettet to mobiltelefonnummer til politiet i tilfelle nødsituasjoner. Disse besvares fortsatt, inntil det er bekreftet at alle telefonlinjer virker som normalt igjen:

* 474 57 712

* 404 35 994

Det understrekes at disse mobiltelefonnummerne kun er for mulige nødsituasjoner.

Oslo politidistrikt har hatt problemer siden tretiden natt til fredag og man har jobbet på spreng med å løse problemet.

110 oppgis som alternativt nødnummer, men også dette kan være nede i perioder.

Også på Lillehammer

- Deler av Østlandet har problemer med nødnummer 112 og også 02800, meldte Gudbrandsdal politidistrikt fredag morgen. Litt før klokka 08 melder de at ting fungerer som normalt igjen.

- Ring 113 likevel

Oslo universitetssykehus forteller at også de har problemer med telefonoppringing til og fra sykehuset, men oppfordrer publikum til å ringe 113 i nødssituasjoner, melder NTB.

- Hvis man ringer 113 fra fasttelefon, kan man bli brutt. Hvis nummeret ikke er hemmelig og dermed kommer opp på vårt display, så ringer vi opp igjen. Hvis vi ikke ringer tilbake med en gang, må man bare forsøke å ringe oss opp igjen, sier pressevakt Alf Bøhler ved Oslo universitetssykehus til NTB klokken 7.30 fredag morgen.

Fredag morgen opplyste Telenor ifølge politiet at de har identifisert at feilen ligger hos dem.

I en pressemelding fredag morgen skriver Telenor:

- Feilen lokalisert og under retting

«Telenor har utfall i fastnettet som skaper problemer for nødnumrene.

Feilen oppstod 04:30 og berører fasttelefoni i hovedsak i Oslo området, men også flere områder kan være berørt. Feilen oppstod på grunn av en transmisjonsfeil i Oslo området. Feilen er lokalisert og er under retting. Telenor kommer tilbake med mer informasjon om rettearbeidet i løpet av morgenen. Nødnumrene 110, 112 og 113 har problemer med å få gjennom samtaler og Legevakten i Oslo og Viking melder også om problemer. Gjelder det liv og helse ring 113. AMK ser hvem som ringer, hvis du ikke ringer fra hemmelig nummer og vil ringe tilbake.»

LIVESTUDIO: De siste Twitter-meldingene fra politidistriktene:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.