*Nettavisen* Nyheter.

Feil i 270.000 selvangivelser

Oslo (NTB): Over en kvart million skattytere er berørt av at Skatteetaten ikke har fått registrert opplysninger om aksjefond og obligasjonsfond.

De 270.000 skattyterne som er berørt, kan dermed ha fått feil foreløpig skatteberegning. Men Skattedirektoratet beroliger med at alle opplysninger vil være på plass i det endelige skatteoppgjøret.

- Skattyterne som dette angår, vil om kort tid motta et brev fra Skatteetaten. For de aller fleste er dette brevet bare til orientering, de trenger ikke foreta seg noe, sier Jan Christian Sandberg, avdelingsdirektør i Skattedirektoratet.

De fleste av de 270.000 berørte skattyterne trenger dermed ikke å levere selvangivelse selv om det er feil i den foreløpige utgaven. Men Skattedirektoratet oppfordrer folk til å sjekke at beløpene i årsoppgavene for aksjefond og obligasjonsfond, er riktige. Det er disse beløpene som er rapportert inn til Skatteetaten, og som blir tatt med i skatteoppgjøret.

Skattedirektoratet har også avdekket noen andre mangler og feil som berører litt over 20.000 selvangivelser. Dette gjelder blant annet opplysninger om lønns- og trekkoppgaver. Noen som skulle hatt forhåndsutfylt informasjon om gevinst og tap på aksjer, kan også ha fått feil eller mangler på selvangivelsen. Skattedirektoratet skal sende brev til alle som er berørt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.