Gå til sidens hovedinnhold

Feil på nettverkskort lammet togtrafikken

Oslo (NTB): Feilen på nødnettet som lammet all togtrafikk tirsdag formiddag, er rettet. Trafikken var i gang igjen etter to og en halv time.

- Feilen er rettet og nå blir all trafikken satt på igjen, opplyser pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB like etter klokka 11.30.

NSB jobbet på spreng for å få tak i nok busser og taxier til de reisende mens togtrafikken sto bom fast, og opplyser at det vil ta lang tid før trafikken vil gå som normalt igjen.

- Alle de åtte trafikkstyringssentralene må nå sjekke at de har sambandet, og meldingene som kommer inn tyder på at man er på, og at dette virker, sier Bårdstu lettet.

Da feilen oppsto i 9-tiden kjørte alle tog inn til nærmeste stasjon hvor de ble stående mens feilen ble identifisert. Synderen var et nettverkskort på den ene av to servere, opplyser Bårdstu.

- Det var feil i et nettverkskort i én av to servere. Serverne snakket derfor ikke sammen. Dette er nå reparert, og radiosambandet mellom togleder og togene er nå oppe igjen, sier Bårdstu.

Han forteller at togene fra klokka 11.30 fortsatte på ruten der de stanset i 9-tiden.

- De vil gå to og en halv time forsinket, og fases inn fortløpende. Fra togleder i Oslo hører jeg at han tror dette skal gå greit og ganske kjapt inn i normalt gjenge igjen, sier Bårdstu.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken