RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feilaktig dømt - får 260 millioner i erstatning

GIGANTERSTATNING: Kevin Richardson, en av de fem mennene som i 1989 ble feilaktig dømt for en overfallsvoldtekt, er tilkjent hele 260 millioner kroner i erstatning. Dette bildet er fra juni i år, etter en pressekonferanse i New York.
GIGANTERSTATNING: Kevin Richardson, en av de fem mennene som i 1989 ble feilaktig dømt for en overfallsvoldtekt, er tilkjent hele 260 millioner kroner i erstatning. Dette bildet er fra juni i år, etter en pressekonferanse i New York. Foto: Andrew Burton
Sist oppdatert:

Fem menn som ble feilaktig dømt for en brutal overfallsvoldtekt i Central Park i New York for 25 år siden, er tilkjent til sammen 41 millioner dollar i oppreisning.

En føderal dommer godkjente denne uken kjennelsen som setter punktum for sak som startet da fem mørkhudede tenåringer fra Harlem ble feilaktig dømt for å ha voldtatt og nesten drept en 28 år gammel, hvit kvinne.

New Yorks borgermester Bill de Blasio hyller forliket, som gir hver av de nå frikjente mennene rundt 1 million dollar (6,2 millioner kroner) for hvert år de satt fengslet, til sammen rundt 257 millioner kroner.

Det var en vårnatt i 1989 at 28 år gamle Trisha Meili ble overfalt da hun var på joggetur i den legendariske New York-parken. Hun ble voldtatt og mishandlet så brutalt at hun siden ikke har kunnet leve et normalt liv.

Overfallet skapte enorm oppmerksomhet. Fem mørkhudede tenåringer ble pågrepet i nærheten og dømt for voldtekten, til tross for at det fantes store hull i påtalemyndighetens argumentasjon under rettsbehandlingen. De fem mennene tilbrakte mellom seks og 13 år i fengsel før en serievoldtektsmann innrømmet at han hadde overfalt Meili alene den aktuelle aprilkvelden.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere