Gå til sidens hovedinnhold

Feildeportert jente gjenforent med familien i USA

San Antonio (NTB-Reuters): En 15 år gammel jente fra Texas som ved en feil ble deportert til Colombia i mai i fjor, er blitt gjenforent med familien sin hjemme i USA.

15 år gamle Jakadrien Turner ble deportert til Colombia i mai i fjor etter å ha oppgitt falskt navn og alder da hun ble tatt for et butikktyveri i Houston. Jenta hadde da rømt hjemmefra.

Hun skal ha fortalt politiet at hun var colombiansk, at hun var født i 1990 og at hun het Tika Lanay Cortez. Ettersom politiet ikke fant noen tidligere straffehistorie, ingen ettersøkt-status eller alternativ identifikasjon på jenta, antok de at hun var en 21 år gammel kriminell fra Colombia og startet deportasjonsprosessen.

To måneder senere befant Turner seg i Colombia, hvor hun fikk tildelt et colombiansk pass basert på opplysningene hun hadde oppgitt til politiet. Hun ble så innrullert i et hjelpeprogram for hjemsendte i hovedstaden Bogota.

Jenta hadde aldri tidligere vært i Colombia og snakket ikke spansk.

15-åringens bestemor, Lorene Turner, sier familien i samarbeid med politiet skjønte at jenta befant seg i Colombia etter at de fant en Facebook-side hun hadde opprettet. Ifølge det colombianske utenriksdepartementet ble 15-åringen, som nå er blitt gravid, sendt tilbake til USA etter at amerikanske tjenestemenn overleverte dem identitetspapirer som viste at Turner faktisk var amerikansk statsborger. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai