RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feilføringer i kjernejournalene

KJERNERJOURNAL: Kjernejournal er et sentralt register der helsepersonell fra hele landet kan hente opp viktig informasjon om deg når du skal behandles.
KJERNERJOURNAL: Kjernejournal er et sentralt register der helsepersonell fra hele landet kan hente opp viktig informasjon om deg når du skal behandles. (Helsedirektoratet)
100 feil er oppdaget i kjernejournalene som er laget på 2,4 millioner nordmenn.

2,4 millioner nordmenn har nå fått egen kjernejournal. Dette er en digital journal med viktig informasjon om deg som helsepersonell over hele Norge skal kunne ha tilgang til (les mer her).

Men ikke alle kjernejournaler har riktig informasjon. En 33 år gammel Kvinne fra Rogaland logget på sin kjernejournal og kunne lese at hun hadde vært innlagt for rus og psykiatri.

- Det er ikke noe galt å være innlagt innefor rus eller psykiatri dersom man faktisk har vært det. Men det har ikke jeg, og det er helt sprøtt at det står i journalen min, sier hun til Aftenposten.

Hun er ikke den eneste som har lest feil opplysninger om seg selv i kjernejournalen.

- Ingenting tyder på at dette skyldes teknisk feil i kjernejournal, sier avdelingdirektør Anne-Lise Härter i Helsedirektoratet til avisen. Hun er ansvarlig for kjernejournal-prosjektet.

Hun sier at informasjon blir lagt inn manuelt, og at brukerne selv må lese kjernejournalen sin og rapportere inn eventuelle feil. Her er skjema for endring av kjernejournalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere