Feiltasting skapte børskaos

Foto: (Illustrasjonsfoto Scanpix)

Oslo Børs vurderer å stryke to handler i Eltek, etter en feiltasting som sendte kursen til bunns.

En megler i Enskilda Securities feiltastet Eltek-kursen med over 50 kroner, og sendte dermed aksjen rett til topps på taperlisten. Mens kursen i virkeligheten lå rundt 90 kroner, tilbød den nå sikkert ulykkelige megleren aksjer for under 40 kroner stykket. Handelen i Eltek er suspendert, og børsen vurder nå å stryke de handlene som skjedde på bakgrunn av feiltastingen.

Mens Eltek-kursen styupte fredag formiddag, er trenden for børsen det motsatte. Hovedindeksen er etter en drøy times handel opp med 0,3 prosent sammenlignet med stengetid torsdag.

Aksjeoppgangen ledes an av IT-selskapet Apptix som fredag presenterte en samarbeidsavtale med IBM. Sammen skal de to selskapene tilby felles kunder applikasjoner over internett. Apptix-aksjen er opp hele 22 prosent på nyheten om IBM-samarbeidet.

Apptix blir fulgt av et annet IT-selskap, Visma, som stiger med drøye 11 prosent. Storaksjonæren Cevian Capital informerte fredag markedet om at det har kjøpt seg ytyterligere opp i Visma, og at selskapet nå eier drøye seks prosent av aksjekapitalen i programvarehuset.

Blant de store selskapene er det stort sett positive tall å spore. Statoil og Norsk Hydro drar begge børsen oppover, med en kursøkning på henholdsvis 0,34 og 0,24 prosent. Telenor er opp 0,9 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.