*Nettavisen* Nyheter.

Feirer 40 år med turboprinsen

FEIRET AV DANMARK: Danskene hyllet sin kronprins Frederik da han fylte 40 år 26.mai. Til helgen er det klart for fest og det norske kronprinsparet er på plass.

Kronprinsparet har nettopp feiret dansk bryllup - til helgen er det duket for kongelig dansk bursdag!

29.05.08 08:37

(SIDE2): Danmarks tronfølger kronprins Frederik fylte 40 år mandag denne uken og ble hyllet av folket på Amalienborg slott. Til helgen har han invitert til fest og da kommer det kongelige fra hele Europa for å feire den såkalte turboprinsen.

Les også: Råkjørte med Mette-Marit

Se bilder av Frederik nederst i saken!

Til Danmark igjen
Kronprinsesse Mette-Marit (34) og kronprins Haakon (34) feiret i helgen som var et storslått dansk bryllup - der prins Joachim (38) fikk sin franske Marie Cavallier (32).

Les mer her: Tårevåt Joachim fikk sin Marie

Det norske kronprinsparet er igjen på plass i Danmark til helgen da Frederik skal feire sin 40 års dag med en stor fest. De norske og danske kongefamiliene har som kjent et svært nært bånd - og da stiller de selvsagt opp på fest.

Det er uvisst om Märtha Louise (36) og Ari Behn (35) holder seg hjemme til helgen - men de stilte i det danske kongelig bryllup i helgen som var.

Les også: Strålende gravid og sammen igjen

Bursdagsfeiringen skal foregå på Fredensborg Slott førstkommende lørdag og er en privat middag arrangert av kronprinsparet med deres nærmeste familie og venner invitert.

Hyllet
Med sin vakre kronprinsesse Mary (33) og barna Christian (2) og Isabella (1) ved sin side tok kronprins Frederik imot glade bursdagshilsener fra danskene som har stor glede av sin kongefamilien.

Ifølge en undersøkelse gjengitt i danske Berlingske Tidende mener mer enn annenhver danske at deres kommende konge er en fin fyr og kompismaterialet. De spurte så på kronprinsen som en person man gjerne vil ha som en venn og enda flere mente at tronfølgeren er en intelligent mann med mye folkelige sjarm, en god far og en verdig representant for landet sitt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Skremt
Det er ikke dårlige skussmål for en kronprins som så på sin kongefremtid med skrekk. Da han var bare ti år gikk det opp for ham at han en dag skulle arve hele Danmark og det falt lille Frederik tungt for brystet. Lillebroren Joachim fikk nemlig et helt slott i gave da de to bare var smågutter - og slottet var Schackenborg i Møgeltønder hvor det nygifte prinseparet skal bo og leve sin familie. Frederik kunne ikke forstå at lillebroren kunne få et helt slott og han ingenting. Å arve et helt land var liksom ikke helt forståelig for den lille gutten og definitivt ikke så kult som et slott.

Fant kjærligheten
I årenes løp vokste den sjenerte gutten opp til å bli litt av en vågal mann - flere stygge episoder med rå bilkjøring, utagerende festing og mange damebekjentskaper preget dansk og øvrig skandinavisk presse i flere år.

Frederik har hatt flere forhold til vakre kvinner også, men da han møtte sin Mary Donaldson i OL i Sydney i 2000 falt han pladask. De to giftet seg tre år etter og paret har senere fått barna Christian og Isabella.

103

Kilde: Berlingske Tidende og Ekstra Bladet

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Sjekk de nye premiene i Side2s underholdningsquiz.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.