RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feirer jul uten Daniel

Foto: PAUL MADEJ (AFP)
Sist oppdatert:
De svenske kongebarna feirer julaften uten sine kjære.

(SIDE2): Den svenske kongefamilien har som tradisjon å feire julaften på Drottningsholm slott. Kongen har tidligere ikke tillatt barna å ha sine respektive med seg på den tradisjonelle julefeiringen. Årsaken er at ifølge de kongelige etikettereglene så må kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip være forlovet eller gift før de kan feire julen med sine kjærester.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Daniel Westling og kronprinsesse Victoria har vært sammen siden 2002, og til neste sommer gifter de seg. Dermed kan de to ifølge reglene egentlig feire julen sammen, men Westling reiser likevel hjem til sin familie.

- Han skal feire med sin familie, sier informasjonssjef Nina Eldh ved slottet til Expressen.

Ifølge den svenske avisen reiser Victoria til Westlings familie i Ockelbo senere i julen. Madeleine reiser til sin Jonas Bergström 2. juledag.

Klar for bryllup
I juni til neste år skal Victoria og Daniel gi hverandre sitt ja.

I forbindelse med kronprinsbryllupet skal det arrangeres en rekke aktiviteter i dagene rundt selve bryllupsdagen i Stockholm. Fra nasjonaldagen 6. juni og fram til bryllupsdagen 19. juni inngår hele den svenske hovedstaden i en stor festival kalt «Love Stockholm 2010», som en del av bryllupsforberedelsene.

LES MER:
Slik skal bryllupet feires

Regningen: 64 millioner kroner

Jul på fjellet
Det norske kronprinsparet skal i år feire julen på hytta i Uvdal. De siste par årene har prinsesse Märtha Louise (38) og kronprins Haakon (35) delt på å feire jul sammen med kong Harald (72) og Dronning Sonja (72). Sist gang begge familien samlet seg til julefeiring var i 2004 - da var alle samlet på Skaugum fordi Kongsseteren var stengt for oppussing.

LES MER OM DEN NORSKE FEIRINGEN: Slik blir den kongelige julen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere