Gå til sidens hovedinnhold

Feirer seg selv med 250 luksusur

Og denne gangen har han ikke gjort et kupp.

(LXUS.no) Det er ikke hver dag man feirer 40 år som statsleder. Det vet Libyas oberst Muammar al-Gaddafi, som er i ferd med å bli for klokkeprodusentene det Imelda Marcos var for skodesignerne.

Obersten, som har vært den de facto lederen i Libya siden statskuppet i 1969, synes trolig at han har gjort en god jobb i det afrikanske landet gjennom de siste fire tiår. Nå har han nemlig bestilt 250 luksusklokker i begrenset opplag fra eksklusive Chopard, hvis sveitsiske armbåndsur pryder håndleddene til kjendiser og millionærer verden over.

LES OGSÅ:
Hva gir man til en diktator?
De tidløse klokkeklassikerne
Millionærenes favorittur

Instruksene i jubilantens bestilling befaler at hver av klokkene skal bære et bilde av Gaddafi i en eller annen form. For det må statslederen ifølge Luxuo ut med 45 millioner kroner.

Moteløve

I motsetning til mange andre kuppmakere, forfremmet ikke Gaddafi seg selv til general da han tok over makten i Libya 1. september 1969 og nøyde seg med tittelen oberst. Selv om han ikke har noen offentlige stillinger i landet, kan han imidlertid også smykke seg med ærestitlene Guide of the First of September Great Revolution of the Socialist People's Libyan Arab Jamahiriya - eller Brotherly Leader and Guide of the Revolution.

Tittelen oberst er riktignok enklere å huske.

Den 67 år gamle Gadaffi går ikke av veien for å vise seg i "avantgarde moteplagg" og trendy solbriller. Om de 250 Chopard-urene er til eget bruk eller gaver til venner og kjente i anledning den store dagen er foreløpig ikke kjent.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett