Gå til sidens hovedinnhold

Feiret frigjøringsdagen

Over tusen nordmenn med pakistansk bakgrunn var samlet i Ekeberghallen torsdag for å feire nasjonaldagen.

EKEBERG: Pakistans frigjøringsdag feires over hele kloden den 14. august hvert år. Det var den 14. august 1947 at Pakistan løsrev seg fra kolonimakten Storbritannia.

Hovedfeiringen finner sted i Islamabad hvor presidenten og statsministeren heiser flagget og holder taler som vises på TV. Men også i Norge har det pakistanske miljøet feiret nasjonaldagen i over 30 år.

Statsministeren

I flere år har deler av feiringen funnet sted i Ekeberghallen i regi av Pakistan Velferdsorganisasjon Norge. Tradisjonen tro dukket flere politikere opp for å være med på markeringen, også statsminister Jens Stoltenberg som har vært med på feiringen siden slutten av 80-tallet.

Kveldens konferansier, Khalid Mahmood, minnet salen om at statsministeren er andre generasjon Stoltenberg som er med på den pakistanske feiringen.

Dere gjør Norge til et rikere land. Både økonomisk og kulturelt, sa statsministeren til en fullpakket Ekeberghall. Han roste også de norsk-pakistanske ungdommene for deres innsats i skolen.

Annen generasjons nordmenn med pakistansk bakgrunn, gjør det ofte svært bra på skolen og på universiteter. Særlig jentene er langt fremme her, skrøt Stoltenberg som benyttet anledningen til å takke de fremmøtte.

Norsk-pakistanere finnes nå overalt i samfunnet. Som leger. Som skuespillere eller komikere. Eller som drosjesjåfører og trikkesjåfører. Takk for deres innsats for det norske samfunnet, sa Stoltenberg til klappesalver fra publikum.

Begge veier

Stoltenberg, hvis nærmeste politiske rådgiver har bakgrunn i det norsk-pakistanske miljøet, påpekte at de nære bånd mellom Norge og Pakistan merkes i begge land.

Brudebuketten er en norsk tradisjon. Jeg har hørt om unge som gifter seg i Pakistan som insisterer på å ha brudebukett. Også vaffeljernet har kommet til Pakistan. Og ostehøvelen, humret statsministeren.

Pakistan Velferdsorganisasjon Norge deler hvert år ut en ærespris til enkeltpersoner eller organisasjoner som har gjort en innsats for et multikulturelt Norge og for integrering.

I år gikk prisen til Vålerenga mot rasisme. Det var statsministeren som fikk æren av å dele ut prisen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten