Feiret som helter

Alle innbyggerne på Raroia, visepresidenten, ministre, og Miss World deltok under feiringen av Tangaroa søndag. Se bildene.

10.07.06 10:16

Det ble litt av en overgang for de seks flåteseilerne. Fra å være helt alene på en liten flåte i to og en halv måned, til midtpunkt for en fest slik det bare kan festes på en palmeøy!

- Det starta med at vi seilte inn til land da flyet med visepresidenten landet. Miss World fra 2004 steg opp på flåten for å henge på oss blomsterkranser, og mestere i kanopadling tok oss inn til land i utriggerkanoer, skriver Torgeir i bloggen sin.

Klikk på bildet for å forstørre.

I dagsrapportenkan du følge ferden over Stillehavet, dag for dag. Vi legger ut posisjon, rapport om vær og vind, og lydrapporter, bilder og video fra flåten!

Fotball
Det ble danset, sunget og spist hele kvelden og halve natten, og det var en utmattet Torgeir som dro tilbake til flåten.

De andre gutta ble i land for å få med seg dagens andre høydepunkt:

- Jeg er tilbake i balsaflåten som ligger ankret opp i det grunne turkisvannet i lagunen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Har rodd Bjarne hundre meter inn til stranda, akkurat i tide til VM-finalen som vises på storskjerm. Når jeg er ferdig med denne teksten skal jeg ro inn for å få med meg andreomgangen. Bak palmene hører jeg jubelen, skiver han.

Måtte i land
Festen var planlagt i lang tid, og Torgeir skjønte at han pent hadde å rekke fram i tide da ordføreren kom ut i båt og møtte flåten utenfor sydspissen av øyen torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Bjarne og Olav ble med inn for å sjekke ankringsplass. Da de var tilbake var det så sent, og så lite vind, at vi valgte å ligge i flåten natta over, med seilet nede. Våknet fredag til nordavind, den minst gunstige vi kunne fått. Hadde vi ikke hatt en viktig avtale lørdag morgen, ville vi seilt østover i påvente av bedre vindretning. Men i lagunen ventet hele lokalsamfunnet på oss, og for lørdagen hadde visepresidenten med sitt følge av ministrer, delegater og journalister chartret et fly. Vi hadde ikke annet valg enn å la oss taue opp langs vestsiden av atollen, og inn i lagunen.

Tahiti
Tangaroa blir liggende for anker på Raroia i noen dager, før gutta heiser seilet på nytt og fortsetter videre vesteover til Tahiti, og flere velkomstfester!

Flere bilder nedenfor!

Les hele Torgeir reisebrev her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.