RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feit forlovede skal more seerne

Det amerikanske fjernsynsselskapet Fox sliter med seeroppslutningen. Nå setter ledelsen sin lit til en ny dokusåpe: "Min store, feite, motbydelige forlovede".

Det første programmet i en serie på seks går på lufta i USA mandag og dreier seg om en ung kvinne som er villig til å gifte seg med en virkelig utsøkt slask. Hvis hun følger fyren til alters og ned kirkegulvet igjen, vinner hun en million dollar.

Opplegget kan etter enkelte seeres mening tyde på at fjernsynsselskapene nå begynner å bli desperate i sin leting etter nye såpekonsepter. Fox har vært i beit for noe nytt etter fjorårets suksess "Millionær-Joe" med en nyrik eks-modell i hovedrollen.

Reality
Tanken bak "Min store, feite ..." er at brudens familie og venner skal tro de er til stede under opptakene til et såkalt realityshow. Hvis de forstår at det hele er alvor, og forsøker å gripe inn for å stanse bryllupsplanene eller avbryter selve vielsen, mister deltakerne gevinsten.

Bruden er en 23 år gammel lærer av det pyntelige slaget, ved navn Randi. Hun tror for sin del at brudgommen Steve er en alminnelig amatør som deltar i et realityshow, akkurat som henne, mens han i virkeligheten er profesjonell skuespiller.

Når han skjeller ut brudens familie, er det i tråd med et nøye innstudert manus. –Vi har aldri vært så nær ved å måtte avbryte innspillingen av et program, familiens reaksjon var virkelig hysterisk, sier dokusåpesjefen Mike Darnell hos Fox.

"Utslitt"
Britiske Channel 4 har i vinter gått noe andre veier med sitt show "Shattered", en tittel som nærmest kan oversettes med "totalt utslitt". Her vant den 19 år gamle politikvinnen Clare Southern sist søndag 97.000 pund eller 1,2 millioner kroner etter sju døgn uten søvn.

I den avgjørende omgangen ble Clare og to mannlige finalister lagt til sengs – hver for seg, altså – i et mørkt rom. De to karene sovnet omtrent samtidig etter en halv time, mens Clare holdt ut i to hele timer før hun endelig duppet av.

Det britiske medieombudet Ofcom har mottatt flere klager på " Shattered"-showet, som etter manges mening går ut over deltakernes helse. Enkelte av deltakerne klaget da også over stress, hallusinasjoner og symptomer på paranoia eller forfølgelsesvanvidd.

(NTB-DPA-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere