*Nettavisen* Nyheter.

Fellah og Roberts i G19-troppen mot Italia

VALLHALL (vif.no): Mohammed Fellah og Glenn Robert er tatt ut i G19-landslagstroppen som møter Italia på Bryne stadion onsdag 25. april kl. 18.00.

Privatkampen mot Italie er en del av Norges oppkjøring mot den andre og avgjørende EM-kvalifiseringa på hjemmebane i mai. Norge møter Aserbadjan i Sarpsborg og Island i Halden før kvalifiseringa avsluttes mot Spania på splitter nye Fredrikstad stadion. Tradisjonelt sterke Spania blir trolig den tøffeste motstanderen. Bare vinneren går videre til EM-sluttspillet i Østerrike i juli.

Også den første kvalifiseringsrunde ble spilt i Norge. I oktober møtte Norge Portugal, Latvia og San Marino på Bislett og Nadderud. Unggutta spilte uavgjort 2-2 mot forhåndsfavorittene Portugal i første kamp og vant de to siste kampene mot Latvia og San Marino med henholdsvis 2-1 og 5-0. Vålerengas Glenn Roberts ble norsk toppscorer med fire mål. Portugal vant også to kamper, men på grunn av dårligere målforskjell var det Norge som trakk det lengste strået og sikret seg plass i den siste og avgjørende kvalifiseringsrunden.

Forberedelsene til EM-kvalifiseringa ble sparket i gang på La Manga i februar. Norges 19-åringer innledet uka på spansk gress med uavgjort mot Slovakia. Mot Østerrike to dager senere var Mohammed Fellah på plass etter å ha stått over den første kampen på grunn av A-lagspill for Vålerenga. Norge vant 3-0 etter to scoringer av Fellah og tre målgivende pasninger fra Roberts. Uka ble avsluttet med Roberts-mål, Fellah-assist og tap mot Skottland.

Oppkjøringa fortsatte mot Frankrike i slutten av mars. Et tamt norsk lagt tapte 0-2 i sjansefattig kamp.

Hele troppen:

Espen Børufsen, IK Start

Mohammed Fellah, Vålerenga Fotball

Per Egil Flo, Sogndal IL Fotball

Even Hovland, Sogndal IL Fotball

Ruben Y. Jensen, Tromsø IL

Frode Larsen, FC Lyn Oslo

Magnus Lekven, Odd Grenland

Christer Kleiven, IK Start

Endre Knudsen, FC Lyn Oslo

Kim Andre Madsen, FC Lyn Oslo

Håvard Nordtveit, FK Haugesund

Jonathan Parr, Aalesunds FK

John Anders Rise, HamKam Fotball

Glenn Roberts, Vålerenga Fotball

Ørjan Røyrane, Sandefjord Fotball

Agim Shabani, Fredrikstad FK

Magne Simonsen, FC Lyn Oslo

Lasse Staw, Fredrikstad FK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.