RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felles kamp mot bilavgifter

Sist oppdatert:
Både Bellona og NAF er enige om at det norske avgiftssystemet for biler er helt avleggs.
Det trolig ikke hver dag miljøstiftelsen Bellona og Noges Auomobil-Forbund (NAF) gjør felles front. Det gjør de mot de norske bilavgiftene. De to er nemlig blant bidragsyterne til en rapport om hvordan dagens system for bilavgifter kan gjøres mer miljøvennlig.


Ifølge Dagens Næringsliv har en ekspertgruppe funnet ut at det i dag ikke lønner seg å velge biler ut i fra de som forurenser lite. Staten straffer tvert i mot mange miljøvennlige biler med en høy engangsavgift fordi bilen veier mye og motoren er sterk.


- Dagens bilavgiftsystem er helt avleggs fordi det baserer seg på sylindervolum og motoreffekter. Dette gir store variasjoner i avgiftsbelastningen på biler som har tilnærmet like utslipp, sier divisjonsdirektør Christine Holtan i NAF, som tillegger at det ikke lenger er noen absolutt sammenheng mellom størrelse og utslipp.


NAF ønsker samtidig at det innføres større avgiftsendringer på de minst og mest miljøvennlige bilene i familiesegmentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere