RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Felles nordisk børs innen fem år

Sist oppdatert:
Sjefen ved Stockholmsbørsen tror man vil ha en felles nordisk børs innen fem år og håper landene i nord vil gå for euro som felles valuta. Per Eikrem (bildet) ved Oslo Børs mener tanken er spennende
- Innen fem år tror jeg de ulike markedsplassene er smeltet sammen til en nordisk storbørs, sier adm. direktør ved Stockholmsbørsen, Kerstin Hessius.

I slutten av august slår eierne av Stockholmsbørsen, OM, seg sammen med HEX, selskapet som driver børsen i Finland. I tillegg er HEX inne i Latvia og Estland, slik at det nordiske børssamarbeidet også vil inkludere Baltikum.

- Det er en spennende tanke som går i samme retning som vi har tenkt tidligere, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til Finansavisen.

Hessius ved Stockholmsbørsen håper at svenskene vil stemm efor innføring av euroen og at det også kan bli felles valuta ved en nordisk storbørs.

Euro som felles valuta vil gjøre børssamarbeidet mer effektivt og gjøre det lettere å lokke penger fra Euroland, mener hessius.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere