*Nettavisen* Nyheter.

Fellesforbundet i front også i år

Oslo (NTB): Konkurranseutsatt næringsliv får sette rammene for resten av lønnsoppgjøret i år. Det blir høyst sannsynlig resultatet når Fellesforbundet nå gå inn for forbundsvise forhandlinger.

Forbundsstyret i LOs største forbund i privat sektor samlet seg tirsdag om kravene i lønnsoppgjøret. Fellesforbundet går inn for et forbundsvist oppgjør, hvilket innebærer at Fellesforbundet og Norsk Industri innleder vårens rekke av tarifforhandlinger. Vedtaket er i tråd med signaler som forbundsleder Arve Bakke allerede har flagget.

Spørsmålet om forhandlingene skal skje forbundsvist eller samordnet, skal formelt avklares av LOs representantskap, men det er sterke tradisjoner for å følge Fellesforbundets innstilling. Dette innebærer i så fall at resultatet fra de såkalte frontfagforhandlingene vil sette rammene for øvrige oppgjør - også i offentlig sektor.

Andre forbund i LO-familien har ønsket et samordnet oppgjør, av hensyn til kravet om tariffesting av tjenestepensjonsordninger i privat sektor.

- Jeg har større tro på å få til en god løsning på pensjon gjennom et samordnet oppgjør, har forhandlingslederen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen, tidligere uttalt overfor Frifagbevegelse.no. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.